07 / 05 / 2024

1 Ocak 2023 emekli maaşı! Emekli zammında son dakika! Maaşlarda bu olursa emekli bayram eder!

1 Ocak 2023 emekli maaşı! Emekli zammında son dakika! Maaşlarda bu olursa emekli bayram eder!

Emekli zammı son dakika gelişmeleri yakından izleniyor. Emekli maaşı zammının belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor. Sene sonu enflasyon tahminlerine merkez bankası piyasa katılımcısı anketlerinde yer verildi. İşte SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşları...



ENFLASYON TAHMİNLERİ 

Enflasyon rakamları, emekli maaşı zammının belirlenmesinde etkili oluyor. Enflasyon ile ilgili yeni detay gündeme geldi. Merkez Bankası, 41 katılımcıyla gerçekleştirdiği kasım ayına ilişkin "Piyasa Katılımcıları Anketi"ni yayımladı. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcılar anketine göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68,06 oldu.

 1 Ocak 2023 emekli maaşı! Emekli zammında son dakika! Maaşlarda bu olursa emekli bayram eder!

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, emekli zammı ile ilgili açıklamalar yaptı. Bayram, emekli maaşları ile ilgili şunları söyledi:

"En düşük maaş alan SSK emeklilerinin temmuz ayı itibarıyla 3 bin 500 lira aldığını düşünürsek yüzde 20 artış yapılması durumunda alacakları maaş 4 bin 200 lira, yüzde 25 artış olursa 4 bin 375 lira, yüzde 30 olursa 4 bin 550 lira, yüzde 35 olursa 4 bin 725 lira, yüzde 40 artış olursa 4 bin 900 lira seviyesine kadar çıkacaktır."

 1 Ocak 2023 emekli maaşı! Emekli zammında son dakika! Maaşlarda bu olursa emekli bayram eder!

En düşük emekli maaşı uygulaması Bağkur Tarım, ve esnaf Bağkur’da uygulanan bir uygulama olduğunu söyleyen Bayram,  "Bir önceki en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL’den 3 bin 500 TL’ye yükseltildi. Çeşitli sendikaların en düşük maaşın asgari ücrete çıkarılması yönünde talebi var. Ancak bir önceki artış enflasyon farkı kadar oldu. Yine en düşük emekli maaşının enflasyon farkı kadar olacağını tahmin ediyoruz. Ancak asgari ücret kadar olmasını beklemiyoruz.

Emekli dul ve yetim aylıkları asgari ücretin seviyesine göre belirlenir. Aynı şekilde yaşlılık aylığı da bu şekilde belirleniyor. Asgari ücretin artmasıyla beraber bu tutarlarda artış olacaktır.”

1 Ocak 2023 Asgari ücret! Bu gerçek olursa vatandaş bayram eder! Hemen siz de bakın! 
Dolara yatırım yapanlar dikkat etsin! Selçuk geçer uyardı! Hemen bakıp, pozisyon alın!
Gram altın 2 aydan az sürede bu kadar olacak! Cüzdanını alan kuyumcuya koşacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön