10 / 05 / 2024

1 Ocak 2023 yeni asgari ücret! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Hemen bakın!

1 Ocak 2023 yeni asgari ücret! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Hemen bakın!

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı en çok merak edilen konulardan biri olmuşken, flaş bir gelişme yaşandı. Analistler asgari ücret zammıyla ilgili çok dikkat çekici gelişme duyurdu. 



ZAM BEKLEYİŞİ BAŞLADI

Enflasyonun yükselmesi ile beraber, bu sene ara zam alan tek grup kamu çalışanları ve kamudan emekli olan vatandaşlar olmadığı işaret edildi ve bu vatandaşlarla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar gibi ara zamdan asgari ücretli çalışanların da yararlandığına vurgu yapıldı. Asgari ücretli çalışanlar ise, değerleme oranında zam alarak, net 5 bin 500 TL ücrete erişirken Aralık ayının yaklaşmasıyla beraber Türkiye’de yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 8 milyondan fazla asgari ücretli çalışan için zam bekleyişi başladığının altı çizildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön