30 / 04 / 2024

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...



Türk gayrimenkul sektörünün büyük bir başarı örneği gösterdiğine vurgu yaparak, "Bütün bu süreçte tüm sıkıntılara rağmen ülke olarak inşaat sektöründe hala dünyada 2. sıradayız. Ve gayrimenkul alanındaki her hamle 250 alt sektörü de beraberinde tetikliyor. Hem gayrisafi yurtiçi hasıladaki hem istihdamdaki değeri, kıymeti çok çok önemli" diye konuştu ve bugün 2 milyonu aşkın kişiye istihdam sunarak ekonomiye büyük katkıda bulunulduğunu dile getirdi.

Gayrimenkul sektörünün küresel ısınmayı tetikleyen unsurlardan biri olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, bu sebeple projelerde karbon salınım miktarı ve yenilenebilir enerji üretimi gibi konuların da gözetilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

"Türkiye Yüzyılı, sıfır atığın yüzyılı olacak, sürdürülebilirliğin yüzyılı olacak, 2053 net sıfır emisyon hedeflerimiz doğrultusunda, her alanda koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda büyüyeceğiz" ifadelerini kullanan Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile şehirlerin silüetinin korunmasını, vatandaşların hayat kalitesinin artmasını ve istihdamın güçlendirilmesini sağlayacaklarına dikkat çekti. 

10 sene içinde tamamının yapısal dönüşümünü plan çerçevesinde tamamlayacaklarını, Mart'ta da tanıtım toplantısını yapacaklarını belirten Murat Kurum, "Kent içi raylı sistemler, bisiklet yolları, yeşillendirilmiş ve yine güvenliği sağlanmış yürüme ağlarının kurulması gibi uygulamalarla bireylerin kent içi hareketliliğini de artıracağız" dedi. 

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

3.2 MİLYON KONUT DÖNÜŞTÜ 

Deprem başta olmak üzere tüm afetlere hazırlıklı olunması için canla başla çalışıldığının altını çizen Bakan Kurum, açıklamasında "Maalesef bir deprem ülkesiyiz ve nüfusumuzun yüzde 71'i de deprem kuşağında yaşıyor. Burada bize düşen nedir? Ülkemiz ve gelecek nesillerimiz için tedbir almaktır. Ve bu tedbirler çerçevesinde hep diyoruz ya eser üreteceksiniz, eser siyaseti yapacaksınız, milletinize vadettiğiniz işleri hayata geçireceksiniz" değerlendirmesine yer verdi. 

3,2 milyon konutun dönüşümünün sağlandığına vurgu yapan Kurum, çalışmalarla beraber 24 milyon vatandaşın güvenli konutlarda yaşamasını sağladıklarını belirtti. 

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Tüm illerde 250 bin konutun dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğünü ve afetten zarar gören İzmir, Elazığ, Kastamonu, Sinop, Bartın, Antalya ve Muğla'da 45 bin konut yapıldığını aktaran Murat Kurum, "2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir riskli alan kalmasın istiyoruz" açıklamasında bulundu. 

"İlk Evim, İlk İş yerim" projesine 8 milyondaz fazla başvuru geldiğinin altını çizen Bakan Kurum, 2 sene içinde vatandaşlara konutları teslim edeceklerini de yineledi. 

Kurum, Yeni Evim projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu ve "Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte orta gelirli vatandaşlarımız da ev sahibi olsun istedik ve bu çerçevede bir kampanyaya daha imza atarak Yeni Konut Finansman Modeli ile 'Yeni Evim' projesini başlattık" diye konuştu. Kurum, açıklamasını "81 ilimizde ilk evini alacak vatandaşlarımızı ilk 3 yıl devlet katkısıyla ve hane halkı geliriyle uyumlu ödeme imkanlarıyla huzurlu ve güvenli yuvalarına kavuşturuyoruz" diyerek tamamladı. 

İstanbul’un enflasyonu yeni yılın ilk ayında yüzde 79,68 oldu! En fazla artış hangi harcamalarda?

TOKİ İstanbul projesinde son dakika! O ilçeye 621 konutluk yeni proje geliyor! Sakın kaçırmayın!

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 


Geri Dön