28 / 04 / 2024

13 Ağustos Pazar güncel euro kuru! Euro bugün kaç TL? 

13 Ağustos Pazar güncel euro kuru! Euro bugün kaç TL? 

Euro/TL kuru bugün ne kadar? Güncel euro kuru kaç lira oldu? Euro bugün yükseldi mi, düştü mü? İşte 13 Ağustos 2023 euro/TL kuru.



Seçimlerin ardından rekor seviyelere yükselen döviz kurları merakla takip ediliyor. 30 TL seviyesine kadar yükselen euro/TL kuru için yatırımcılar yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. 13 Ağustos Pazar güncel euro kuru! Euro bugün kaç TL? 

13 Ağustos Pazar güncel euro kuru! Euro bugün kaç TL? 

13 AĞUSTOS PAZAR EURO/TL NE KADAR? EURO ALIŞ SATIŞ FİYATI BUGÜN NE KADAR OLDU? 

Yatırımcılar ve döviz almak isteyenler dövizcilere gitmeden önce güncel euro/TL kurunu araştırıyor. Euro/TL kuru bugün güne yükselişle başladı. Euro/TL alış fiyatı  TL, euro/TL satış iyatı ise  TL'den işlem görüyor.

Euro dolar paritesi ise 1,0949 bandında hareket ediyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 27,090 lira, satış fiyatı ise 27,125 lira.

13 Ağustos Pazar güncel euro kuru! Euro bugün kaç TL? 

KÜRESEL PİYASALARDA BU HAFTA!

Küresel piyasalar, geçen haftayı artan resesyon endişeleriyle kapattı. Gelecek hafta ise gözler açıklanacak yoğun makroekonomik verilere çevrildi.

Geçen hafta ABD'de açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuzda aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 3,2 artış göstererek beklentilerin altında gerçekleşirken, baz etkisiyle enflasyonun art arda 12 aylık düşüşü son buldu.

Ülkede hafta içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 10 küçük ve orta ölçekli ABD bankasının kredi notunu düşürmesi yeni bir satış dalgasına yol açarken, kurumdan yapılan açıklamada benzer not indirimlerinin önemli birkaç banka için de yapılabileceği ifade edildi.

Avrupa borsalarında ise geçtiğimiz hafta karışık bir seyir öne çıkarken, bölgede doğalgaz tedarikine yönelik endişelerin tekrar artması risk iştahını olumsuz yönde etkiliyor.

13 Ağustos Pazar güncel euro kuru! Euro bugün kaç TL? 

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatçısı Avustralya'da bazı LNG tesislerinde çalışanların gelecek hafta greve gitmek için harekete geçmesinden sonra bu tesislerde üretimin aksayacağına yönelik endişeler oluşurken, arz sıkışıklığı yaşanan gaz piyasalarında tedirginlik yarattı. Bu durum Avrupa gaz fiyatlarında  yükselişlerin yaşanmasına neden oldu. 

14 Ağustos ile başlayan haftanın veri takviminde salı Japonya'da GSYH ile Çin'de sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı, perşembe Japonya'da dış ticaret dengesi ve cuma günü Japonya'da enflasyon verileri takip edilecek.

Amerika Merkez Bankası yetkilileri resmen açıkladı! Doların kaderi belli oldu! 1 dolar bu kadar olacak!

Altında pazar sürprizi! Altın fiyatları çakılıyor! Elinde 1 gramı bile olan hemen baksın! 13 Ağustos altın fiyatları

Gümüş alalım mı? sorusuna net yanıt: Alalım, alalım, alalım!

 


Geri Dön