Kent Haberleri

15 Ekim evde bakım parası yattı mı? Evde bakım parası yatan iller listesi! Kimler 9 bin 77 TL evde bakım maaşı alabilir?

Ekim ayının ortalarına gelinmesiyle beraber, "15 Ekim 2024 Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. İşte evde bakım parası ile ilgili son dakika detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, hasta, engelli, yaşlı, bakım muhtaç kişiler ve aileleri için belirli kalemlerde sosyal destek ödemeleri yapılıyor. Bu ödemelerden biri de evde bakım maaşı. 

Evde bakım maaşı almak için, ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar başvuru yapabiliyor. Yani söz konusu ödeme, hasta, engelli, yaşlı, bakım muhtaç kişiler ve aileleri için ödeniyor. 

Ekim ayının ortalarına gelinmesiyle beraber, "15 Ekim 2024 Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. Peki Ekim 2024 evde bakım parası yattı mı? Evde bakım ödemesi ne zaman yatacak 15 Ekim? İşte merak edilenler...

 

EVDE BAKIM MAAŞI EKİM ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK? 

Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle Bakanlık tarafından her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılıyor. Söz konusu sosyal destek ödemesi, şehir şehir olacak şekilde hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. 

Peki evde bakım parası sorgulama nasıl yapılır? Evde bakım maaşı yatıp yatmadığı nereden öğreniliyor? İşte evde bakım parası sorgulama 2024... 

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini ve e-Devlet sistemini kullanabiliyor. Bu çerçevede, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından  evde bakım ödemeleri görülebiliyor. 

Hak sahiplerinin e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasına şifreleri ve T.C kimlik numaralarını girerek sorgulama yapması gerekiyor. 

Ayrıca, evde bakım parasını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS  gönderdikten sonra sorgulama yapılabiliyor. Bu mesaj atıldıktan sonra hesap bakiyesi öğrenilebiliyor. 

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR EKİM 2024? ZAM GELECEK Mİ? 

2024 Temmuz ayında memur maaşlarına gelen zammın ardından 7 bin 608 TL olan evde bakım parası 9 bin 77 TL'ye yükseltildi.

Evde bakım parası, Temmuz 2024'ten beri 9 bin 77 TL olarak hesaplara aktarılıyor. Ancak, söz konusu ödeme Ocak ayında yeniden zamlanacak. 

Yapılan son dakika hesaplarına göre, 2024 senesinin ikinci yarısı için enflasyon tahmini yüzde 15,53 olarak açıklandı. Yüzde 15,53'lük 6 aylık enflasyon oranına göre hesap yapıldığından memur enflasyon farkı yüzde 5, memur zammı da ocak 2025'te yüzde 11,32 şeklinde olacak. 

Bu rakamlara göre, Ocak ayında zamlı evde bakım maaşının 10 bin 106,49 Türk Lirası olması bekleniyor. 

İş Bankası uyardı, son gün 31 Ekim 2024! 17 gün içinde bunu yapanların hesaplarına 7 bin 500 TL yatırılacak!

Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu? Yastık altında altını olanlar dikkat!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Ege uyarısı: 6-7 büyüklüğünde 5 deprem üreten küme büyüyor!