07 / 05 / 2024

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.



Öte yandan Toyota bu yatırım için, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve de iadesi ile yüzde 100 vergi indirimi desteğinden yararlanacak.

Beyaz Kağıt ve Hijyenik Ürünleri Temizlik A.Ş ise Adana’da 657 milyon 487 bin liralık bulaşık makinesi kapsülü yatırımı için teşvik belgesi aldı. Yatırım planına göre yıllık 2 milyar 400 milyon liralık kapsül üretimi gerçekleştirilecek.

TN Maleik Petrokimya A.Ş, Kocaeli’nde toplamda 3 milyar 289 milyon liralık yatırımla yıllık 50 bin ton kapasitesi maleik anhidrit üretim fabrikası kuracak.

Öte yandan R.B Karesi firmasının da Balıkesir’de gerçekleştirilecek sentetik elyaf yatırımı için yaklaşık 403 bin 318 m2’lik taşınmazın irtifak hakkı, 49 yıllığına firmaya devrine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Proje Bazlı Devlet Yardımları dahilinde yatırımcı firmalara; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, sigorta primi işveren hissesi desteği, vergi indirimi, nitelikli personel desteği, enerji desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi destekler sağlanıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön