09 / 05 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.



Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada görüşleri yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu'nun Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Sarıkaya, projenin bugüne kadar 20'den çok ödül kazandığını ancak bunun ayrı bir öneminin bulunduğunu söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu'nun Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sarıkaya yaptığı açıklamada "Bu yıl'döngüsel ekonomi' temasıyla gerçekleştirilen yarışma için ilettiğimiz Gelibolu Kadın Kooperatifine destek projemiz, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu'nun gerçekleştirdiği 321 çevresel ve sosyal projeden sadece bir tanesi. Bu projelerle, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin önemli bir kısmını desteklerken, paydaşlarımız, bölge ve ülkemiz için değer yaratmaya devam ediyoruz." dedi.

Yine verilen detaylara göre, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu, çevre alanındaki çalışmalarıyla 2020 yılında The Green Organisation tarafından dünya çapında en iyi çevresel uygulamaları tanıtmayı ve teşvik etmeyi hedefleyen Green World Awards altın seviye Ödülü'ne layık görülmüştü. Söz konusu proje şu ana kadar 12 finans ödülü, 2 çevresel ve sosyal ödül, 4 istihdam ödülü ve 3 mühendislik ödülü almıştı.

Çanakkale Köprüsü zamlı geldi! GESTAŞ feribot tarifesine yüzde 117 zam yaptı! İşte 20 Nisan 2022 fiyat listesi...

45 bin araç geçiş garantisi verilmişti! 1915 Çanakkale Köprüsü'nden kaç araba geçti?

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan 18 ay önce tamamlandı!


Geri Dön