03 / 05 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 



"6 dakikada Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya geçiş sağlanacak"

Anadolu Ajansı'ndan Arife Yıldız Ünal'ın haberine göre; 1915 Çanakkale Köprüsü Proje Müdür Yardımcısı Alper Alemdaroğlu, konuyla ilgili açıklamasında projenin ilk zamanından bugüne burada görevde olduğunun altını çizdi ve "Köprü, ön hazırlıklarıyla beraber yaklaşık 5 yılda tamamlandı. Nihai hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnce temizlik, çevre düzenlemesi, tören hazırlıkları... Onları da bugün yarın tamamlayıp cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı törenle köprümüzü açacağız." diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü nün açılışı için geri sayım başladı!

Yaklaşık 5 senedir alanda oturduğuna dikkat çeken Alemdaroğlu, bu süreçte sis sebebiyle deniz yolu ulaşımında aksaklıklar yaanmasına, yaz mevsimlerinde ve resmi tatil günlerinde 7-8 kilometreyi bulan araç kuyruklarına tanık olduğunu vurguladığı.

Köprünün hayata geçirilmesiyle beraber bütün bu sorunların ortadan kalkacağının altını çizen Alemdaroğlu, "Yaklaşık 6 dakikada Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya geçiş sağlanacak. Bu vesileyle tüm çalışma arkadaşlarıma, bize bu imkanı sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, devlet yetkililerine ve tüm sponsor firmalara teşekkür ederim." açıklamasında bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son dokunuşlar!

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin Malkara-Çanakkale kesimi 19 Mart'ta trafiğe açılacak!


Geri Dön