27 / 04 / 2024

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Türkiye'de son senelerde hayata geçirilen mega projelerin arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprü, Çanakkale bölgesindeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Artış en çok arazilerde göze çarpıyor...



Türkiye'de son senelerde hayata geçirilen mega projelerin arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü, 88 kilometrelik otoyoldan ve 13 kilometrelik bağlantı yolundan meydana geliyor. Cumhuriyetin 100'üncü yılını simgeleyen 2023 metre ana açıklığıyla dünyanın en uzun açıklığa sahip asma köprüsü ve 318 metrelik kuleleriyle dünyanın en yüksek asma köprüsü unvanlarının da sahibi olması planlanıyor. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıldönümü olan 18 Mart 2022 tarihinde açılışı yapılacak olan, 7,1 milyar Türk Lirası yatırım tutarında olduğu belirtilen köprü ile Çanakkale Boğazı'ndan geçiş süresi 6 dakikaya düşecek. Köprü ve otoyol bağlantıları bitirildiğinde Marmara bölgesi karayoluyla bir ring şeklinde erişilebilir olacak. Gebze-İzmir otoyolu ile de bağlantısı göz önünde bulundurulduğunda bütün Marmara ve Ege kesintisiz şekilde karayolu ile bağlanmış olacak. Lojistik ve karayolu taşımacılığına etki edecek olan projenin zamanla sanayi sektöründe de gelişmelere neden olacağı öngörülüyor. 

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

2011'de inşasına ilişkin söylentilerin ortaya çıktığı köprü daha yapımı kesinleşmeden, Çanakkale ve bölgesinde tarladan konuta, imarlı arsalara kadar bütün gayrimenkullerin değerini artırdı. Köprüde sona yaklaşılan şu günlerde de değerlenmeler devam ediyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından özel yapılan çalışmayla bölgedeki gelecek öngörüleri ve beklentiler masaya yatırıldı. 


Geri Dön