08 / 05 / 2024

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Türkiye'de son senelerde hayata geçirilen mega projelerin arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprü, Çanakkale bölgesindeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Artış en çok arazilerde göze çarpıyor...



YATIRIMLAR ARTACAK

Bursa-İstanbul-İzmir üçgeninde yer alan sanayi bölgeleri arasındaki bağlantıların kaliteli yollar aracılığıyla sağlanması durumunda, yeni sanayi yatırımları için harekete geçilmesi, özellikle Bursa, İstanbul, Gebze sanayi bölgelerindeki yoğunluğuna alternatif yeni sanayi alanlarının ortaya çıkması, Çanakkale, Biga ve Ezine'de bulunan sanayi alanlarına olan talebin yükselmesi öngörülüyor. Çünkü şu anda Bursa, Yalova gibi yerlerdeki arazi fiyatları sanayi yatırım fizibilitelere olumsuz etkide bulunabilecek kadar çok yükseldi.1915 Çanakkale Köprüsü, aslında son senelerde yapılan, önemi süre geçtikçe daha çok anlaşılacak olan bir proje ve Türkiye için oldukça önem arz eden stratejik altyapı yatırımlarından biri. 

KAZANÇLI BÖLGE

Özellikle Lapseki ve Gelibolu'da büyük parsellerin yer almaması bölgedeki en büyük sorun çünkü 20 dönümü aşan birçok alan yatırımcılarca alınmış halde. Son 5 senedeki alımların yüzde 65'lik kısmının yatırım amacıyla yapıldığı belirlenirken; doğası ve İstanbul'a 4,5 saat mesafede konumlanması da yatırımların bu alanda yoğunlaşmasına imkan sunuyor. Dünyanın en uzun asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü de alanı ihya ediyor.

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Çanakkale bölgesinin toprak yatırımı kapsamında Türkiye'nin yatırımcısına yüksek kazanç sunan alanlarından biri olduğunun altını çizen Gayrimenkul Uzmanı Hakan Erilkun, köprünün açılışından önce arsa arazi alımlarının perakende hızıyla gerçekleştiğine dikkat çekti.

Gelibolu yakasının büyük kısımın sit alanı ve şehitlik olması sebebiyle yatırım için ilk sırada Lapseki, sonra Çan ve Biga ön plana çıkıyor. Lapseki'deki dikkat çeken doğa, bakirlik ve köprüye hakim lokasyonu bu bölgenin cazip olmasına imkan sunuyor. Lapseki'de rayiç değerler büyük oranda değişse de bölgede fırsatlı noktalarda bir dönüm arazi vasfında toprak tutarı 40 bin Türk Lirası'ndan başlıyor. Lapseki'de en çok talep gösterilen alanlar ise köprüye 15 dakika uzaklıkta yer alan ve bölgenin en yeşil noktası olan Güreci, Alpagut, Çardak ve Mecidiye bölgeleri oluyor. Bu alanlarda dönüm fiyatları 55 bin Türk Lirası'ndan başlıyor, lokasyonuna göre 90 bin Türk Lirası'na kadar yükselebiliyor. Lapseki'de fiyatların en fazla olduğu noktalar köprünün yakınının da bulunan Suluca, Subaşı, İlyasköy, Şahinli oldu ve bu alanlarda bir dönüm arazinin fiyatının 180 bin Türk Lirası'na kadar yükseldiği belirtildi. 

SANAYİ BÖLGELERİ

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; Çan ve Biga da köprü manzarasının bulunmamasına karşın alandaki sanayinin bu iki noktada toplanması ve fiyatların Lapseki'ye göre çok daha uygun olması sebebiyle bu bölgelerde de yksek yoğunlukla karşılaşılıyor. Bu iki bölgenin bir diğer yükselişi özellikle organik tarıma elverişli büyük parsele sahip toprakların yer alıyor olması. Çan'da dönümü 10 bin Türk Lirası'na yatırım gerçekleştirilebiliyor. Bölgede en gözde alanlar termal suyun yer aldığı Bardakçılar, Hamdi Bey ve Yenice olarak gerçekleşti. Bu bölgelerde fırsatlı lokasyondaki arazilerde dönüm fiyatlarının 30 bin Türk lirası'ndan başladığı belirlendi. Yerleşim için yapılan yatırımlarda Kaz Dağları'na olan yakınlık önem arz ediyor. Hakan Erilkun, konuyla ilgii "Çanakkale gibi imara açılacak ve her karış toprağın büyük değer kazandığı noktalarda toprak yatırımı yaparken toprağın cinsinden konumuna, büyüklüğünden şekline kadar yüzlerce faktör etki eder. Bir başka ifade ile çok avantajlı görülen bir arazi aslında gelecekteki şekillenme ile ilgili detay bilgisi olmayan birinin hatalı öngörüsü ile beklenen getiriyi sağlayamayabilir. Bölgenin hakimi uzmanlara danışılmalı" açıklamalarını yaptı.

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!


Geri Dön