02 / 05 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 



Simgelerin köprüsü

Özelliklerine bakıldığında dikkatleri toplayan ve "simgelerin köprüsü" şeklinde nitelendirilen, mühendisliğindeki ayrıntılarla ön planda olan "dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü" unvanlı 4.608 metrelik 1915 Çanakkale Köprüsü, iki kıta arasındaki gerçekleştirilen ve 1 saat süren feribot yolculuğunun 6 dakikaya düşmesini sağlayacak. 

Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü, Marmara ve Ege bölgelerindeki limanlar, demir yolu ve hava ulaşım sistemlerinin kara yolu ulaşım projeleriyle entegre olmasına imkan sunarak, bu yerlerdeki ekonomik gelişmeye ve sanayinin gereksinimi olan dengeli yapılanma ile planlamanın oluşturulmasını sağlayacak.

1915 Çanakkale Köprüsü nün açılışı için geri sayım başladı!

"En"lerin projesi şeklinde nitelendirilen köprünün ana kablosunda dünyanın etrafını 4 defa dönebilecek 162 bin kilometre uzunluğunda tel kullanımı gerçekleştirildi ve kule kesonlarının alanlarının 1 futbol sahası büyüklüte olduğu belirlendi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kullanılan 227 bin metreküplük betonla 100 metrekare büyüklüğe sahip 5.900 konutun bulunduğu 25 bin nüfusa sahip ilçe hayata geçirilebiliyor. 


Geri Dön