25 / 06 / 2024

1954'te İstanbul'a takma evler fabrikası girişimi! 

1954'te İstanbul'a takma evler fabrikası girişimi! 

1954 yılında Emlak Kredi Bankası Genel Müdürü, Almanya'ya giderek, İstanbul'a takma ev fabrikasının kurulması için anlaşma yapmış.



1954 yılında İstanbul'a takma evler için fabrika kurulması için ilk hamle yapılmış.  Emlak Kredi Bankası Genel Müdürü, Medeni Berk Almaya'ya giderek,  İstanbul'da takma evler için bir anlaşma yapmış.

TAKMA EVLER İÇİN NEDEN FABRİKA KURULMAK İSTENDİ?

Takma Evler için İstanbul'a fabrika kurulması istenmiş. Bunun nedeni ise ağır gümrük yüzünden evlerin yurt dışından getilmesine izin verilmiyordu. 

Söz konusu haber 2 Nisan 1954 yılında Vatan Gazetesi'nde 'Takma evler için bir fabrika kurulacak'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1954 te İstanbul a takma evler fabrikası girişimi! 

Takma Evler için fabrika kurulacak

Emlak Kredi Bankası genel müdürü Medeni Berk geçende Almanyaya gitmiş ve İstanbul'da takma evler için bir fabrika kurmak üzere bir müessese ile anlaşmıştı. Takma evler. ağır gümrük resmi yüzünden dışarı dan gelemiyordu. Kurulacak fabrika bu mahzuru ortadan kaldıracaktır
Diğer taraftan bir İngiliz ve bir Fransız müessesesinin takma ev fabrikası kurmak için mil racaatta bulundukları söyleniyor.

1937 yılında Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan cadde üzerindeki binalara yıkım kararı! İşte nedeni!

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

Geri Dön