02 / 05 / 2024

1956 yılında atlı arabalar caddelerden ancak geceleri geçebilecekmiş!

1956 yılında atlı arabalar caddelerden ancak geceleri geçebilecekmiş!

1956 yılında atlı araba şoförleri tek tip elbise giyeceklermiş. Topkapı - Yeşilköy asfaltından atlı arabaların geçmesi yasağından sonra, atlı arabaların şehrin belli başlı caddelerinden, akşam saat 21'den sabah 6'ya kadar geçebilecekmiş.



Atlı arabalar caddelerden ancak geceleri geçebilecek.


Fazla tonajlı kamyonların asfalt yollardan geçmesi de men ediliyor.


  Yeni yapılan Topkapı - Yeşilköy asfaltından atlı arabaların geçmesi yasağından sonra, atlı arabaların şehrin belli başlı caddelerinden, sabahtan gün kararıncaya kadar geçmeleri yasak edilecektir. Atlı arabalar, muhakkak surette akşamları saat 21'den  sabah saat 6'ya kadar bu havalide çalışabilecektir.

  Bu kararın tam manasıyla tatbiki için, Trafik Müdürlüğü bir ekip teşkil edecek, karara aykırı hareket eden arabacılar, plakaları alınarak seferden men edileceklerdir.

  Diğer taraftan asfalt yollarda geçen nakil vasıtalarının yolları bozduğu anlaşılmıştır. Kamyonların şehir içi yollarından kaç ton yükle geçebilecekleri tespit edilecek ve bu karara aykırı hareket eden vasıtalara ilk defasında para cezası, ikincisinde ise, seferden men cezası verilecektir. 

  Bundan başka atlı araba şöförleri tek tip elbise giyeceklerdir. Arabacılar Sendikası bu maksatla diktirdiği bin kat elbiseyi yakında azalarına dağıtmaya başlayacaktır.


Hürriyet Gazetesi 31 Ağustos 1956



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön