15 / 05 / 2024

atlı arabalar trafikten ne zaman çekildi

atlı arabalar trafikten ne zaman çekildi

1956 yılında atlı araba şoförleri tek tip elbise giyeceklermiş. Topkapı - Yeşilköy asfaltından atlı arabaların geçmesi yasağından sonra, atlı arabaların şehrin belli başlı caddelerinden, akşam saat 21'den sabah 6'ya kadar geçebilecekmiş.

Bu kıyaslama çok konuşulur: Avrupa'da insanların evleri güzel arabaları vasat, Türkiye'de evleri yok ama arabaları lüks!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa'da insanların evleri çok güzel ancak bindikleri arabaların vasat olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de birçoğunun evi yok ama araba lüks." ifadelerini kullandı.

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Türkiye'deki elektrikli otomobil modellerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle araba almak isteyenler en uygun elektrikli araba fiyatlarını araştırıyor. Peki en ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Araba fiyatları düşüte! Bu arabaların fiyatları 200 bin TL’nin altına indi! 

Araba almak isteyen ve birikmiş parası olmadığı için alamayan vatandaşlara müjde. Piyasadaki bazı araba fiyatları dibi gördü. Pandemi sonrasında hızlı bir artışa geçen araba fiyatları bu kez en düşük rakamlarla satışa çıktı. 200 bin TL’nin altındaki arabalar.

Sabancı ailesinin mirascısı Sevilay Sabancı 'Atlı Köşk hissesini satıyor' iddiasına yanıt!

Sabancı Ailesi’nin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar'ın 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardığı haberleri gündeme düşerken Atlı Köşk vekillerinden açıklama geldi.

Atlı Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Atlı Restorasyon Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile Rıdvan Atmaca tarafından kuruldu.

Araç ve ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyete el koyma trafikten men para cezası 20.342 Türk Lirası

Araç ve ehliyet sahipleri dikkatli olması gerekn bir karar açıklandı. Trafikte bunu yapan çok dikkali olmalı ehliyete el koyma trafikten men 20.342 Türk Lirası para cezası uygulanıyor. İşte detaylar...

Erçatlı İnşaat Yapı Malzemeleri Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erçatlı İnşaat Yapı Malzemeleri Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Topci tarafından kuruldu.

Uçan arabalar geliyor! İşte üretimine başlanacak olan ilk uçan araba...

Japon otomobil devi Suzuki, ile SkyDrive Inc arasında "uçan arabalar" yapmak için anlaşma imzalandı. Buna göre dikey kalkış ve iniş (eVTOL) tipinde bir uçak üretimine başlanacak ve aracın bir pilot ve iki yolcu taşıma kapasitesi bulunacak. İşte uçan arabanın detayları...

Zamlar geldikçe arabaların kaçınılmazı oldu! Atiker LPG 29 Ekim 2022 fiyat listesi

Benzine gelen zamlarla birlikte vatandaşlar anahtar çevirmeye korkarken piyasada LPG’li araç sayısında da büyük artış yaşanmaya devam ediyor. Araç sahipleri altlarındaki arabalarına LPG taktırmak için güncel LPG fiyat listelerini arıyor.

Anahtarları geride bırakan Ruslar ev ve arabalarını yok pahasına satıyor

Seferberlik ilanından sonra ülkelerini hızla terk etmeye başlayan Rusya vatandaşları ev ve arabalarını bir an önce nakde çevirmek için zarar etmeyi göze alıyor.

Ebebek’ten Kanz bebek arabalarında yüzde 20 indirimde son üç gün! İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi

Yaptığı kampanya ve uygun fiyatlarıyla anne babaların bir numaralı tercihi haline gelen ebebek bu kez bebek arabalarında indirime gitti. Kanz XGO Plus Travel Sistem Bebek arabalarında net yüzde 20 indirim sunuyor.

En ucuz elektrikli araba kaç TL? Elektrikli arabalar ne kadar?

Elektrikli arabalar, artan akaryakıt fiyatlarından sonra gündeme gelmeye başladı. Akaryakıta yapılan zamlar vatandaşları elektrikli arabalara yönlendiriyor. Peki en ucuz elektrikli araba kaç TL? İşte detaylar!

Otomobil fiyatlarına kur zammı geldi! Dev artış hangi arabaları etkiledi? Hangi arabanın fiyatı kaç TL arttı? 

Otomobil fiyatlarına kur zammı geldi. Peki hangi arabaların fiyatları arttı? Hangi arabanın fiyatı ne kadar oldu? İşte araba alacakların merak ettiği o sorunun yanıtı...

atlı arabalar trafikten ne zaman çekildi Haberi

atlı arabalar trafikten ne zaman çekildi

Atlı arabalar caddelerden ancak geceleri geçebilecek.


Fazla tonajlı kamyonların asfalt yollardan geçmesi de men ediliyor.


  Yeni yapılan Topkapı - Yeşilköy asfaltından atlı arabaların geçmesi yasağından sonra, atlı arabaların şehrin belli başlı caddelerinden, sabahtan gün kararıncaya kadar geçmeleri yasak edilecektir. Atlı arabalar, muhakkak surette akşamları saat 21'den  sabah saat 6'ya kadar bu havalide çalışabilecektir.

  Bu kararın tam manasıyla tatbiki için, Trafik Müdürlüğü bir ekip teşkil edecek, karara aykırı hareket eden arabacılar, plakaları alınarak seferden men edileceklerdir.

  Diğer taraftan asfalt yollarda geçen nakil vasıtalarının yolları bozduğu anlaşılmıştır. Kamyonların şehir içi yollarından kaç ton yükle geçebilecekleri tespit edilecek ve bu karara aykırı hareket eden vasıtalara ilk defasında para cezası, ikincisinde ise, seferden men cezası verilecektir. 

  Bundan başka atlı araba şöförleri tek tip elbise...