29 / 04 / 2024

1958 yılında Siyavuşpaşa Konağı tamamen yanmış!

1958 yılında Siyavuşpaşa Konağı tamamen yanmış!

1958 yılında Süleymaniye'de bulunan, 3 katlı Siyavuşpaşa Konağı tamamen yanmış. Konakta 20 aile yaşıyormuş ve yangından sonra 200 kişi açıkta kalmış. İtfaiyenin iki saatlik çalışmasından sonra yangının etrafa sirayeti önlenebilmiş.



SİYAVUŞPAŞA KONAĞI YANDI - Süleymaniye'de, Mehmet Toprakseven'e ait 3 katlı, Siyavuşpaşa Konağı dün ani olarak yanmıştır. Yangın, ahşap konağın en üst katındaki mutfaktan çıkmış ve alevler kısa zamanda gelişerek bütün konağı sarmıştır. Vaktinde yetişen itfaiye, yangının etrafa sirayetini önlemiş, fakat konaktaki eşyaları kurtarmak imkanı hasıl olmamıştır. Resimde alevler içindeki çatı görülmektedir.


Vatan Gazetesi 23 Mayıs 1958


1958 yılında Siyavuşpaşa Konağı tamamen yanmış!


BİR KONAK YANDI, 200 KİŞİ AÇIKTA KALDI: Tahtakale'de Siyavüşpaşa Caddesi'nde kabzımal Süleyman Topraksever'e ait iki ayrı bölümden müteşekkil büyük bir konak, dün gece tamamen yanmıştır. Aslında 28 ve 30 numaraları taşıyan konağın, 30 numaralı kapıdan işlenilen kısmı Süleyman'ın kardeşi Mehmet Topraksever'e aittir, kendisi öldüğü için ailesine kalmıştır. Yangının, Süleyman ve ailesinin oturduğu 28 numaralı binanın üst katındaki odunluktan çıktığı tahmin edilmektedir. Açıkta kalan aile sayısı 20 kadardır. Birer odalık yerlerde ikamet edenlerle birlikte hepsi 200 kişiyi bulmaktadır. Alevler önce kule tarafından görülmüştür, suyun ara sıra kesilmesine rağmen iki saatlik bir çalışmadan sonra alevlerin etrafa sirayeti önlenmiştir. Konakta depo edilmiş gaz tenekeleri bulunduğu da söylenmektedir. Zira yangın devamınca sık sık infilak olmuştur. Bu husus da tahkik edilmektedir. Arka taraftaki limon sandıkları da alevlerin büyümesini kolaylaştırmıştır.


Milliyet Gazetesi 23 Mayıs 1958



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön