15 / 05 / 2024

Siyavüşpaşa Caddesi

Siyavüşpaşa Caddesi

1958 yılında Süleymaniye'de bulunan, 3 katlı Siyavuşpaşa Konağı tamamen yanmış. Konakta 20 aile yaşıyormuş ve yangından sonra 200 kişi açıkta kalmış. İtfaiyenin iki saatlik çalışmasından sonra yangının etrafa sirayeti önlenebilmiş.

İzmit Sırrıpaşa'da cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

İzmit Belediyesi tarafından Sırrıpaşa Caddesi’nde yürütülen cephe iyileştirme ve üst yapı çalışmalarında çalışmalar devam ediyor.

Üsküdar Paşalimanı Caddesi'nde hafriyat çalışmaları başladı!

Milliyet Gazetesi yazarlarından Melih Aşık bugünkü yazısında Paşalimanı Caddesi'ndeki hafriyat çalışmalarının başlamasını kaleme aldı. İşte Melih Aşık'ın o yazısı...

Kocaeli Sırrıpaşa Caddesi için ihale yapılacak!

Sırrıpaşa Caddesi’nde yapılacak çalışmanın ihalesine 2 firma katıldı. Muhammen bedeli 1 milyon 341 bin lira olan ihale sonucu daha sonra açıklanacak.

2002 yılında Ortaköy'deki Ali Paşa Konağı büyük hasar görmüş!

2002 yılında Ortaköy Palanga Caddesi'ndeki Ali Paşa Konağı çatısında çıkan yangın sonucu büyük hasar görmüş. Restoran olarak da kullanılan konakta çıkan yangın kontrol altına alınsa da büyük hasar görmüş.

Atik Ali Paşa Yalısı Four Seasons oluyor!

1999 yılında Çırağan Caddesi'ndeki tarihi Atik Ali Paşa Yalısı, Four Seasons Oteller Zinciri'nin bir halkası olacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

Atik Ali Paşa Yalısı 2000 yılında 5 yıldızlı otel olacakmış!

1999 yılında Çırağan Caddesi'ndeki tarihi Atik Ali Paşa Yalısı, Four Seasons Oteller Zinciri'nin bir halkası olacakmış. Tarihi yalı 2000 yılında 5 yıldızlı otel olarak hizmete girecekmiş.

Şehit Ali Paşa Vakfı'na ait ev 35 yıllığına kira ve işletme ihalesine çıkıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü; Üsküdar İlçesi, Kuzguncuk Mahallesi, Tufan Caddesi'nde yer alan mülkiyeti Şehit Ali Paşa Vakfı'na ait olan ahşap 2 evi 35 yıllığına kira ve işletme ihalesine çıkarıyor.

1947 yılında Cavit Paşa Köşkü satılacakmış!

Yıldız Sarayı kumandanı Cavit Paşa’nın Bağdat Caddesi üzerinde bulunan tarihi köşkü ve Atatürk'ün 5 kez ziyaret ettiği Cavit Paşa Konağı 1947 yılında satılacakmış. Şişli'de ise asfalta 60 metre cepheli arsa ucuz fiyata satılacakmış.

1943 yılında Zühtü Paşa'da 864 metrekare arsa 13.336 liraya satılacakmış!

İstanbul Belediyesi'nin 1943 yılında verdiği ilanda, Bağdat Caddesi'nin bulunduğu Zühtü Paşa Mahallesi'nde iki parça arsa açık artırma usulüyle satılacakmış. 864 metrekare 404 altın parasına 13 bin 336 liraya satılacakmış.

6 asırlık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı gerçek değerine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan ve 1450 yılında yaptırılan Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’ nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmaları başlattı...

Kastamonu Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii restorasyonunda sona gelindi!

Tosya ilçesinde yaklaşık 400 senelik Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii, restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 131 bin TL bedelle restore edilen camide çalışmalar kısa sürede tamamlanacak...

Diyarbakır Cemil Paşa Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Diyarbakır'da tarihi Cemil Paşa Konağı'nın restorasyonu tamamlanarak Kent Müzesi'ne dönüştürüldü. Sur ilçesi Lale Bey Sokak'taki 120 yıllık tarihi Cemil Paşa Konağı, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi ile restore edildi...

GYTE Mimarlık öğrencileri Çoban Mustafa Paşa Külliyesi'ni inceledi!

Mimar Sinan'ın eseri Gebze'nin en gözde tarihi eseri Çoban Mustafa Paşa Külliyesi'nin kapılan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) öğrencilerine açıldı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği külliye bu yaz sonuna kadar restore edilecek.

Siyavüşpaşa Caddesi Haberi

Siyavüşpaşa Caddesi

SİYAVUŞPAŞA KONAĞI YANDI - Süleymaniye'de, Mehmet Toprakseven'e ait 3 katlı, Siyavuşpaşa Konağı dün ani olarak yanmıştır. Yangın, ahşap konağın en üst katındaki mutfaktan çıkmış ve alevler kısa zamanda gelişerek bütün konağı sarmıştır. Vaktinde yetişen itfaiye, yangının etrafa sirayetini önlemiş, fakat konaktaki eşyaları kurtarmak imkanı hasıl olmamıştır. Resimde alevler içindeki çatı görülmektedir.


Vatan Gazetesi 23 Mayıs 1958




BİR KONAK YANDI, 200 KİŞİ AÇIKTA KALDI: Tahtakale'de Siyavüşpaşa Caddesi'nde kabzımal Süleyman Topraksever'e ait iki ayrı bölümden müteşekkil büyük bir konak, dün gece tamamen yanmıştır. Aslında 28 ve 30 numaraları taşıyan konağın, 30 numaralı kapıdan işlenilen kısmı Süleyman'ın kardeşi Mehmet Topraksever'e aittir, kendisi öldüğü...