01 / 05 / 2024

1960 yılında Florya Tesisleri'ni İstanbul Belediyesi devir alacakmış!

1960 yılında Florya Tesisleri'ni İstanbul Belediyesi devir alacakmış!

1960 yılında Turizm Bankası tarafından kurulan Florya Tesisleri'ni İstanbul Belediyesi devir alacakmış. Halkın istifadesine sunulacak olan tesislerin devri, faiziyle birlikte otuz milyon liraya mal olacakmış .



Belediye, Florya Tesisleri'ni otuz milyon liraya devir alıyor.


Tesisler, bu yaz halkın istifadesine arz edilecek.


  Florya'da Turizm Bankası'nca kurulan tesislerin devir alınıp bu yaz vatandaşın istifadesi için girişilen çalışmalar neticelenmiştir. Belediye Encümeni'nin aldığı karara uygun şekilde Komisyon, tamamlanan tesislerle henüz inşa halindekilerin kıymetlerini takdir ve tediye şeklini tesbit etmiştir. 

  Hazırlanan listelere göre halen kullanılmakta olan kabinler, moteller, gazino ve teferruatı ile içindeki eşyanın kıymeti 14,5 milyon lira tutmaktadır. İnşaatı devam devam edenlerin ise değeri 8 milyon lira olarak kabul edilmiştir. Devam eden inşaatın bir kısmı tazminatla, geri kalanı da tazminatsız fesh edilecek ve Belediye tazminatlar dahil 23 milyon 774 bin 925 lira ödeyecektir. Ödeme işi beş senede ve müsavi taksitlerle yapılacak ve faizlerle 30 milyon lirayı bulacaktır. 

  Alınan kararlar gereğince Florya'da Belediye arsaları üzerine inşa edilmiş ve edilmekte olan bu tesislerden vatandaşın daha kolay ve ucuz istifade edebilmesi prensip olarak kabul edilmiştir. Bankadan devir alınacak bitmemiş kısımların da bu yaza yetiştirilmesine bilhassa ehemmiyet verilmektedir. Bu tesislerin turistik ehemmiyeti haiz bir kısmı ayrıldıktan sonra geri kalan kısımlar normal tarifelerle işletilecektir.


Hürriyet Gazetesi 28 Şubat 1960



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 




Geri Dön