29 / 04 / 2024

1971 yılında ekili araziyi işgal yüzünden çatışma olmuş!

1971 yılında ekili araziyi işgal yüzünden çatışma olmuş!

1971 yılında Yenibosnalı köylülerin ekip biçtiği, mera olarak kullandıkları Çobançeşme mevkine gecekondu yapmak isteyenlerle Yenibosnalılar birbirine girmiş. Toprak kavgası çatışma şeklini almış, 3 kişi yaralanmış.



1971 yılında ekili araziyi işgal yüzünden çatışma olmuş!


Ekili araziyi işgal yüzünden çatışma oldu, 3 yaralı var...


  LONDRA Asfaltı Çoban Çeşmesi mevkini köyün merası olarak kullanan Yenibosnalılarla, araziyi işgal edip gecekondu yapmak isteyen bir kısım halk arasında çıkan çatışmada silahlar patlamış, bu arada işgalcilerden üç kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.


  İki aydan beri sürüp giden bu toprak kavgası ilk defa dün çatışma şeklini almış, ekip biçtikleri arazinin üzerinde gecekondu yapmak isteyenlerle Yenibosna köylüleri birbirine girmiştir. Dışarıdan gelip bu araziye sahip olmak isteyenler, topraklarının tapusuz ve hazineye ait olduğunu, Yenibosna köylüleri ise ektikleri bu arazinin devlet tarafından kendilerine dağıtıldığını öne sürmüşlerdir.

  İstanbul'un çeşitli gecekondu semtlerinden gelip, buradaki arazinin sahipsiz olduğunu duyunca briketle ken-


1971 yılında ekili araziyi işgal yüzünden çatışma olmuş!


dilerine arsalar çevirip gecekondularını inşa etmeye başlayan pek çok aileyle köylüler arasındaki çatışma taş ve sopalarla başlamış, daha sonra da bir savaş alanına dönen Çoban Çeşme mevkinde atılan kurşunlarla Zülfikar Sevindir, Nurettin Pehlivan, Ökkeş Pehlivan kol ve bacaklarından yaralanmışlardır. 


  Londra Asfaltı'ndaki süt fabrikasının hemen arkasında cereyan eden olay sırasında, hiç bir emniyet kuvvetinin olmayışı dikkati çekmiş, tarlalar içinde çatışma devam ederken bir kısım halk da gecekondularını yapmaya devam etmiştir. Yenibosna köylüleri bu işgal olayının 2 aydan beri devam ettiğini, ilgili makamlara yedi defa başvurdukları halde herhangi bir cevap alamadıklarını bildirmişlerdir.


Hürriyet Gazetesi 12 Temmuz 1971



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön