15 / 05 / 2024

1971 yılında Yenibosna

1971 yılında Yenibosna

1971 yılında Yenibosnalı köylülerin ekip biçtiği, mera olarak kullandıkları Çobançeşme mevkine gecekondu yapmak isteyenlerle Yenibosnalılar birbirine girmiş. Toprak kavgası çatışma şeklini almış, 3 kişi yaralanmış.

2000 yılında Atatürk Havalimanı hafif metroya bağlanacakmış!

2000 yılında Atatürk Havalimanı'nı hafif metroya bağlayacak Yenibosna -Havalimanı hattının inşaatına başlanmış. Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla inşa edeceği hat bin 852 metre uzunluğunda olacakmış.

1996 yılında Yenibosna'ya Türkiye'nin en büyük parkı inşa edilecekmiş!

1996 yılında Bahçelievler Belediyesi, Yenibosna'da Türkiye'nin en büyük parkını yapıyormuş. Belediyeye ait 92 bin metrekarelik arazide yer alacak park dünyanın sayılı parkları arasında yer alacakmış.

1982 yılında odun ve kömür depoları kent dışına çıkartılmış!

1982 yılında İstanbul'da bulunan 387 odun ve kömür depoları Belediye'nin Alibeyköy, Yenibosna ve Ümraniye bölgelerinde belirlediği alanlara taşınmışlar. Beşiktaş Ihlamur semti de odun ve kömür depolarından temizlenen semtler arasındaymış.

1975 yılında Tarabya Hayvanat Bahçesi'nin inşaatı durdurulmuş!

1971 yılında Tarabya sırtlarında inşaatına başlanan Tarabya Hayvanat Bahçesi'nin inşaatı 1975 yılında mali sıkıntılardan dolayı durdurulmuş. Belediye tarafından yüzbinlerce lira para harcanan sahada, halk piknik yapıyormuş.

1971 yılında Boğaz'da çadırlı mahalle kurulmuş!

1971 yılında Boğaz'da seksen kişinin yaşadığı çadırlı mahalle kurulmuş. 92 hanelik gecekonduların Karayolları tarafından yıkılmasından sonra evsiz kalan gecekondu sakinleri, Boğaz'ın en güzel yerinde çadırlı mahalle kurmuşlar.

1971 yılında Aksaray'da altı şeritlik yeni yol trafiğe açılmış!

1971 yılında Aksaray'da 40 milyon lira sarfıyla yıl sonuna kadar tamamı bitirilecek olan Aksaray alt - üst geçidini, Yenikapı'ya bağlayan 400 metre uzunluğundaki yol, törenle trafiğe açılmış.

1971 yılında Türkan Şoray'ın Beşiktaş'taki inşaatı yarıda kalmış!

1971 yılında Türkan Şoray'ın Beşiktaş'taki inşaatı yarım kalmış. Apartmana 1 milyon liradan fazla para yatıran Şoray, bir an önce inşaatı bitirebilmek için alacağı bulunan film şirketlerine ihtarname göndermiş.

1971 yılında Belediye Başkanı, servetini Zeynep Kamil'e bağışlamış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi'nin başkanı Fahri Atabey, bütün servetini Zeynep Kamil Hastanesi'ne bağışlamış. Eniştesi Orgeneral Asım Gündüz'den kendisine kalan serveti de Hastanenin daha iyi idare edilmesi bağışlamış.

1971 yılında Atatürk Havalimanı, Ortadoğu ve Balkanların en büyük Havalimanı olacakmış!

1971 yılında Atatürk Havalimanı, Ortadoğu ve Balkanların en büyük havalimanı olacak şekilde planlanarak inşa ediliyormuş. 340 bin metrekarelik saha üzerinde, iki üniteden meydana gelecekmiş ve bir buçuk milyara mal olacakmış.

1971 yılında İstanbul 1. Çevre Yolu, toplamda bir buçuk milyar liraya mal olacakmış!

1971 yılında 22 kilometre uzunluğundaki İstanbul 1. Çevre Yolu, bir buçuk milyar liraya mal olacakmış. İstimlak işlerine 300 milyon, yol inşaatına 300 milyon, köprülerin yapımına ise 900 milyon lira harcanacakmış.

1971 yılında Boğaziçi Köprüsü Cumhuriyet'in 50. yıldönümünde hizmete girecekmiş!

1971 yılında inşası devam eden bin 560 metre uzunluğunda, 33 metre genişliğinde olacak olan Boğaziçi Köprüsü, Cumhuriyetin kuruluşunun 50. yıldönümüne yetişecekmiş. Aynı yıl köprünün ayakları 85 metreye ulaşmış...

1971 yılında Uluslararası İstanbul Fuarı Yenikapı'da kurulacakmış!

1971 yılında Uluslararası İstanbul Fuarı Yenikapı'da kurulacakmış. İlk açılışı 1973 yılında yapılacak olan fuar, 300 bin metrekare saha üzerine yayılacakmış. Bir kısım deniz de doldurularak karaya eklenecekmiş

1971 yılında tarihi beş köşk turizme hizmet edecekmiş!

1971 yılında tarihi beş köşk turistik otel, lokanta olarak kullanılacakmış. Boğaz'da harap haldeki Pembe Köşk, Beyaz ve Sarı Köşkler, Çadır Köşkü, Hidiv Kasrı restore edilerek turistik tesis haline getirilecekmiş.

1971 yılında Yenibosna Haberi

1971 yılında Yenibosna



Ekili araziyi işgal yüzünden çatışma oldu, 3 yaralı var...


  LONDRA Asfaltı Çoban Çeşmesi mevkini köyün merası olarak kullanan Yenibosnalılarla, araziyi işgal edip gecekondu yapmak isteyen bir kısım halk arasında çıkan çatışmada silahlar patlamış, bu arada işgalcilerden üç kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.


  İki aydan beri sürüp giden bu toprak kavgası ilk defa dün çatışma şeklini almış, ekip biçtikleri arazinin üzerinde gecekondu yapmak isteyenlerle Yenibosna köylüleri birbirine girmiştir. Dışarıdan gelip bu araziye sahip olmak isteyenler, topraklarının tapusuz ve hazineye ait olduğunu, Yenibosna köylüleri ise ektikleri bu arazinin devlet tarafından kendilerine dağıtıldığını öne sürmüşlerdir.

  İstanbul'un çeşitli gecekondu semtlerinden gelip, buradaki arazinin...