28 / 04 / 2024

1971 yılında troleybüsler yavaş yavaş kaldırılacakmış!

1971 yılında troleybüsler yavaş yavaş kaldırılacakmış!

1971 yılında Belediye ve İETT'nin yaptığı incelemelere göre, ana trafik güzergahlarında troleybüslerin bir hayli engel yarattığı görülmüş ve troleybüs satın alınmasından vazgeçilmiş. Troleybüsler yerini otobüslere bırakacakmış.



1971 yılında troleybüsler yavaş yavaş kaldırılacakmış!


Troleybüsler yavaş yavaş kaldırılacak


  Belediye ve İETT'nin yaptığı incelemelere göre, çoğalan nakil vasıtalarının kesif olduğu ana trafik güzergahlarında troleybüslerin bir hayli engel yarattığı görülmüş ve yeniden troleybüslerin bir hayli engel yarattığı görülmüş ve yeniden troleybüs satın alınmasından vazgeçilmiştir. Mevcut troleybüsler tedrici surette kaldırılacak, yerlerini otobüslere bırakacaktır. 

  Halen idarenin çeşitli hatlarda çalışan troleybüs sayısı 100 civarındadır. Cereyan kesilmeleri yüzünden sırasında ana trafik güzergahları saatlerce kapalı kalmakta ve bu yüzden şehrin vasıta akımı zorlaşmaktadır. Milyonlarca liraya mal olan troleybüslerin kaldırılması imkanı olmadığından karar yavaş yavaş uygulanacaktır. Gerektiği takdirde mevcut troleybüsler ana güzergahlardan alınacak başka uzak hatlara verilecek.


Hürriyet Gazetesi 1 Şubat 1971



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön