27 / 04 / 2024

1973 yılında Gürpınar Mahallesi ve Çatalca'nın 6 köyü elektrik kavuşmuş!

1973 yılında Gürpınar Mahallesi ve Çatalca'nın 6 köyü elektrik kavuşmuş!

1973 yılında Büyükçekmece'ye bağlı 300 haneli bir köy olan Gürpınar ve Çatalca'nın 6 köyü elektriğe kavuşmuş. İstanbul'un domates ve üzüm deposu olarak bilinen Gürpınar'ın elektriğe kavuşması şarkılı törenlerle kutlanmış.



1973 yılında Gürpınar Mahallesi ve Çatalca nın 6 köyü elektrik kavuşmuş!


Elektriğe kavuştular


Çatalca'nın 6 ve B. Çekmece'nin 1 köyüne enerji verecek şalteri Vali Poyraz indirdi.


İSTANBUL


  Büyükçekmece'ye bağlı 300 haneli Gürpınar Köyü ile Çatalca'nın altı köyü elektrik enerjisine kavuşmuştur. Elektrik enerjisi sıkıntısının bütün yurtta had safhaya ulaştığı bir sırada, yedi köy elektrik verilmesi, köylerde bayram sevinci yaratmıştır. 

  Özellikle İstanbul'un domates ve yapıncak üzümü deposu olarak bilinen Gürpınar Köyü'nün, elektriğe kavuşması köyde, şarkılı törenlerle kutlanmıştır. Köy meydanında yapılan törene Vali Vefa Poyraz, İl Genel Meclisi üyeleri, Çatalca Kaymakamı ve bir çok görevli ile civar köy halkı katılmıştır.

  Köy meydanında davullar ve zurnalar ile köy eşrafı tarafından karşılanan Vefa Poyraz, köye elektrik verecek şalteri indirdikten sonra yaptığı konuşmada <<Buraya artık köy denemez. Elektrik geldikten sonra daha da gelişecektir. Elektrik enerjisinden her sahada istifade etmeli ve tesisleri kendi malınızdan çok korumalısınız>> demiştir.

  Vali Poyraz'dan sonra köyü hakkında bilgi beren ve elektriğe kavuşmaktan duydukları memnuniyeti belirten köy muhtarı Ruşen Elbir <<Uzun zamandır hasretini çektiğimiz medeniyet nuruna nihayet kavuştuk. Köyümüz bundan sonra, daha da gelişecektir.>> şeklinde konuşmuştur. Muhtar Elbir'in köye elektrik verilmesi hususunda gösterdiği gayret, Vali tarafından övülmüştür. 


Tercüman Gazetesi 18 Mayıs 1973



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön