09 / 05 / 2024

1973 yılında Gürpınar

1973 yılında Gürpınar

1973 yılında Büyükçekmece'ye bağlı 300 haneli bir köy olan Gürpınar ve Çatalca'nın 6 köyü elektriğe kavuşmuş. İstanbul'un domates ve üzüm deposu olarak bilinen Gürpınar'ın elektriğe kavuşması şarkılı törenlerle kutlanmış.

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Gürpınar Mavera Villa Ağustos'ta teslim! Yıl sonuna kadar vade fırsatı!

Topuzlar Yapı tarafından hayata geçirilen Gürpınar Mavera Villa projesinde satış süreci devam ediyor. Projede yer alan villaların Ağustos ayında teslim edilmesi planlanıyor...

Beylikdüzü Gürpınar 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Gürpınar Mahallesi 984 Ada 1 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar projesi başlıyor!

2009 yılından beri kentsel dönüşüm bekleyen Gürpınar sakinlerinin beklediği haber geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt Gürpınar dönüşüm projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Van Gürpınar Devlet Hastanesi yıl sonunda açılacak!

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Nevzat Akdoğan, Van'da yapımı devam eden Gürpınar Devlet Hastanesi'ndeki çalışmaları inceledi. Akdoğan, hastanenin yıl sonunda açılacağını söyledi.

Zigana Tüneli 2021 yılında hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, hedeflerinin 2020 yılında ışığı görmek ve 2021 yılında da tüneli hizmete açmak olduğunu dile getirdi. 

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Beylikdüzü Gürpınar imar planı değişikliği askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Gürpınar Mahallesi'ndeki parsellere ilişkin plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 30 Ekim'de askıdan indirilecek..

Van Gürpınar'da imar yolları açılıyor!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları kapsamında mahallelerde yeni imar yolları açılıyor.

Gürpınar Zigana Tria teslim tarihi!

Toplam 56 ofis, 56 konuttan meydana gelen Gürpınar Zigana Tria projesi İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü-Gürpınar bölgesinde konumlandırılıyor. Gürpınar Zigana Tria teslim tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

Gürpınar Minas Park daire fiyatları!

Gürpınar Minas Park daire fiyatları 483 bin TL'den başlayarak değişiyor. Gürpınar Minas Park projesinde teslimler bu yıl Mart ayında yapılıyor...

İstanbul Gürpınar'daki balık hali Avrupa'nın en büyüğü oldu!

KUMKAPI’da 32 yıl hizmet verdikten sonra Gürpınar’da yeni yapılan kompleksine taşınan İstanbul Su Ürünleri Hali, 452 bin metre karelik bir alana kurulu ve 80 büyük balıkçı gemisi kapasiteli limana sahip.

1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Maçka Silahhanesi'ne taşınacak!

1946 yılında Fındıklı'da eski Meclis-i Mebusan binasında bulunan Güzel Sanatlar Akademisi, Belediye'ye devredilen eski Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış. Silahhane binasında, eğitime elverişli bir hale getirilmesi için, tadilat yapılacakmış.

1973 yılında Gürpınar Haberi

1973 yılında Gürpınar



Elektriğe kavuştular


Çatalca'nın 6 ve B. Çekmece'nin 1 köyüne enerji verecek şalteri Vali Poyraz indirdi.


İSTANBUL


  Büyükçekmece'ye bağlı 300 haneli Gürpınar Köyü ile Çatalca'nın altı köyü elektrik enerjisine kavuşmuştur. Elektrik enerjisi sıkıntısının bütün yurtta had safhaya ulaştığı bir sırada, yedi köy elektrik verilmesi, köylerde bayram sevinci yaratmıştır. 

  Özellikle İstanbul'un domates ve yapıncak üzümü deposu olarak bilinen Gürpınar Köyü'nün, elektriğe kavuşması köyde, şarkılı törenlerle kutlanmıştır. Köy meydanında yapılan törene Vali Vefa Poyraz, İl Genel Meclisi üyeleri, Çatalca Kaymakamı ve bir çok görevli ile civar köy halkı katılmıştır.

  Köy meydanında davullar ve zurnalar ile köy eşrafı tarafından karşılanan Vefa Poyraz,...