28 / 04 / 2024

1973 yılında yayalar Boğaziçi Köprüsü'nde yürüyebilecekmiş!

1973 yılında yayalar Boğaziçi Köprüsü'nde yürüyebilecekmiş!

1973 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün zemin montajı tamamlanmak üzereymiş. Kulelerle kara arasındaki yaklaşım köprülerinin de montajına başlanmış. Ortaköy Yaklaşım Köprüsü 231, Beylerbeyi Yaklaşım Köprüsü'nün uzunluğu ise 255 metreymiş.



1973 yılında yayalar Boğaziçi Köprüsü nde yürüyebilecekmiş!


Üç ay sonra yayalar köprüde yürüyebilecek


   İstanbul Boğaz Köprüsü'nün zemin montajı üç ay sonra tamamlanacak, bu suretle köprüden yaya geçilebilecektir. İstanbul Boğaz Köprüsü Müdürü Nihal Akgün, kulelerle kara arasındaki yaklaşım köprülerinin (viyadüklerin) montajına dünden itibaren başlandığını bildirmiştir. Viyadüklerin montajı sırasında, dün bir ara Ortaköy yolu trafiğe kapatılmış, çevredeki bazı evler de boşaltılarak herhangi bir tehlikeye karşı tedbir alınmıştır.

  Her biri 15'er metre ve 30 ton ağırlığında olan İtalya'da hazırlanarak yurda getirilen ''yaklaşım köprüleri'' (viyadükleri) montajı hakkında bilgi veren Boğaz Köprüsü Müdürü Nihat Akgün, ''Köprüden yaya geçeceğimiz günler yaklaşıyor'' demiş ve şunları söylemiştir:

  

  ''Kule ile kara arasındaki kısımlar, kabloya asılı olmayıp kolonlar üzerine oturan kirişler halindedir. Bunlardan Ortaköy Yaklaşım Viyadüğü 231, Beylerbeyi Viyadüğü ise 255 metredir. Viyadükler yerden palangalar vasıtasıyla çekilerek yerine konacak, daha sonra da 

üzerlerine betonarme beton ve asfalt dökülecektir.''


Milliyet Gazetesi 10 Şubat 1973



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön