28 / 04 / 2024

1969 yılında Almanlar Boğaziçi Köprüsü'ne 'Eurasia' adını takmışlar!

1969 yılında Almanlar Boğaziçi Köprüsü'ne 'Eurasia' adını takmışlar!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü, Haliç Köprüsü ve çevre yollarına ait projenin ihalesine Alman basını geniş yer veriyormuş. Almanlar, Boğaziçi Köprüsü'ne Avrupa ve Asya kelimelerinden yararlanarak Eurasia adını takmışlar.



Almanlar Boğaz Köprüsü'ne 'Eurasia' adını taktılar


Boğaz Köprüsü ve çevre yollarına ait projenin ihalesine kısa bir süre kala Alman basını bu konuya geniş yer veriyor


  Boğaz Köprüsü, Haliç Köprüsü ve çevre yollarına ait projenin ihalesine kısa bir süre kala Alman basını, Avrupa'yı Asya'ya bağlayacak olan bu proje ile ilgili geniş yayınlar yapmaktadır. Almanlar köprüye Avrupa ve Asya kelimelerinden yararlanarak ''EURASİA'' adını takmışlardır.

  Bu ay içinde muhtemelen Brüksel'de düğümü çözülecek proje için genellikle yapılan tahmin, Avrupa'nın en büyük köprüsünün yapılmasının müsbet bir sonuca bağlanacağı ve Krupp'un da katılacağı bir >>Almanya, Japonya, İngiltere ve Fransa>>'nın katılacağı konsorsiyomun inşaatı ele alacağıdır. Bu arada Ruslar'ın da beklenmedik bir teklifle ortaya çıkacağı konusu da unutulmamıştır. Ekonomik çevreler İstanbul Köprüsü'nün diğer hiç bir proje ile oranlanamayacağını, çünkü Avrupa'yı Asya'ya bağlayacak olan tesisin prestij bakımından büyük bir değer taşıdığını belirtmektedirler.


Milliyet Gazetesi 14 Ocak 1969



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön