27 / 04 / 2024

1977 yılında Çırağan Sarayı, otel haline getirilecekmiş!

1977 yılında Çırağan Sarayı, otel haline getirilecekmiş!

1977 yılında metruk bir halde bulunan Çırağan Sarayı ile civarının değerlendirilmesi Emekli Sandığı tarafından kararlaştırılmış. Emekli Sandığı Çırağan Sarayı ile yanında olmak üzere iki otel inşaatını planlamış.



Çırağan Sarayı, otel haline getiriliyor


UZUN zamandan beri metruk bir halde bulunan Ortaköy-Beşiktaş arasındaki Çırağan Sarayı ile civarının değerlendirilmesi Emekli Sandığı tarafından kararlaştırıldı. Emekli Sandığı tarihi Çırağan Sarayı ile yanında olmak üzere iki otel inşaatını planladı. Bu konuda hazırlanan projeye göre, Çırağan Sarayı binası iskeleti onarılacak bura ve üç katli bir otel inşa edilecek. Ayrıca Şeref Stadı içine alan 130 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde ve 24 metre yüksekliğinde 8 katlı yeni bir otel binası kurulacak.

  Hazırlanan projeye göre, otelin her katında 84,8 katında ise 500’den fazla oda bulunacak. Bina inşaatı tamamlandıktan sonra Emekli Sandığı her iki otelin en modern şekilde çalışabilmesi için ayrıca bir iç plan tanzim edecek. Bu iç planın hazırlanması konusunda projeyi yapan Anıtlar Kurulu üyelerinden Sedat Eldem’in projesi göz önünde tutulacak. Şimdiye kadar Anıtlar Kurulu’nun sık sık engellediği boğaz güzelliğini bozacak yükseklikte bina yapımına izin vermesi ilgililer arasında çeşitli eleştirilere yol açtı. Boğaziçi’nde yapılacak her türlü binanın yüksekliğinin 9,5 metreyi aşmaması öngörülüyor. Aynı zamanda inşaat alanında arsanın yüzde 20’yi geçmemesi ileri sürülüyor. Ancak Emekli Sandığı Oteline verilen izin bu kayıtlardan tamamen ayrı görüşle saptanıyor.

  Emekli Sandığı’nın hazırlamış olduğu ve Anıtlar Kurulu’nda da geçirerek belediyenin onayına sunduğu yeni Çırağan Otelleri hakkındaki inşaat yapma ruhsatı belediyenin İmar ve Planlama Müdürlüğü’nün görüşüne kalmış bulunuyor. Karar ilgililerce bu günlerde verilecek ve Emekli Sandığı’na bildirilecek.


Hürriyet Gazetesi 7 Ocak 1977



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön