30 / 04 / 2024

1978 yılında İstanbul'un 471 çıkmaz sokağından geçilebilecekmiş!

1978 yılında İstanbul'un 471 çıkmaz sokağından geçilebilecekmiş!

1978 yılında İstanbul'da 471 tane çıkmaz sokak olduğu bildirilmiş. İstanbul'un 346 mahallesinden geçen 8 bin sokağın 471'inin çıkmaz sokak olduğu bildirilmiş ve İstanbul Belediyesi bu çıkmaz sokakları geçilir hale getirecekmiş.



1978 yılında İstanbul un 471 çıkmaz sokağından geçilebilecekmiş!


Belediye sanki bütün işlerin içinden çıktı geriye sadece çıkmaz sokaklar kaldı


  İstanbul'un 471 çıkmaz sokağından geçilebilecek


  BELEDİYE'NİN kendine has çalışma programı ve uygulamaları ile içinden çıkılmaz hale gelen birçok iş bir kenara bırakılırsa İstanbul'da tam 471 tane çıkmaz sokak olduğu bildirildi. Bir uçları açık diğer uçları ya bir tarihi esere dayanmış ya bir evin duvarlarıyla kesilmiş 471 sokağın tek tek incelenerek ''Geçilir'' hale getirilmesine çalışılacağı bildirildi. İstanbul'un 346 mahallesinden geçen 8 bin sokağın 471'inin çıkmaz sokak olduğunu bildiren İstanbul Belediyesi Harita Müdürlüğü, Numarataj Şefliği yetkilileri, ''Bu sokaklar elimizde tescilli olanlarıdır. Yeni kurulan gecekondu mahalleleri hesaba katılacak olursa elimizdeki rakam birkaç misli artacaktır'' dediler. 

  Çıkmaz sokakları yer ve durum olarak incelediklerini belirten İstanbul Belediyesi Harita Müdürlüğü yetkilileri, ''İncelenen yollar önem derecesine göre açılmaya başlanacaktır. Şu anda elimizde bulunan imkanlarla tüm yolları kapatan mülk sahiplerine gereken istimlak bedelini ödeyemeyiz. Bu yüzden önce elimizdeki planlarda açık yol olarak görünen yolları çıkmaz hale getiren mülk sahiplerinin binalarını yıkıp bir daha buralara yeni bir binanın inşasına izin vermeyeceğiz. Bu şekilde birçok sokak açıldıktan sonra diğer istimlakler de gerçekleşecektir.

  İstanbul'da bir sokaktan diğerine ulaşımı engelleyen çıkmaz sokakların sayısı yüzlerle ifade edilirken 99 çıkmaz sokakla Beyoğlu semti başta geliyor. Daha sonra 95 çıkmaz sokakla ikinci sırayı Fatih, 52 çıkmaz sokakla Üsküdar geliyor.


Hürriyet Gazetesi 15 Kasım 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön