29 / 04 / 2024

1990 yılında Maliye, Kalamış Marinası'ndaki tesislerin yıkılmasını istemiş!

1990 yılında Maliye, Kalamış Marinası'ndaki tesislerin yıkılmasını istemiş!

1990 yılında Maliye Bakanlığı, ''Hazine'ye ait yeşil alan üzerinde ticari amaçlı tesislerin kurulamayacağı''nı gerekçe göstererek Kadıköy Belediyesi'ne dava açmış ve marina üzerindeki tüm tesislerin yıkılmasını istemiş.



1990 yılında Maliye, Kalamış Marinası ndaki tesislerin yıkılmasını istemiş!


''TİCARİ AMAÇLI'' ''Hazine'ye ait yeşil alan üzerinde ticari amaçlı tesislerin kurulamayacağı''gerekçe gösterilerek açılan davada yıkımla ilgili tüm giderlerin Kadıköy Belediyesi'nden tahsil edilmesi de talep edildi.


Maliye Bakanlığı Kalamış Marinası için Kadıköy Belediyesi'ne dava açtı


100 milyarlık YIKIM


Maliye Bakanlığı Kadıköy Belediyesi'nden, bugünkü değeriyle yaklaşık 100 milyar liraya mal olan ve başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından açılışı yapılan Kalamış Marinası üzerindeki tüm tesisleri yıkılmasını istedi.


İSTİHBARAT SERVİSİ

 

   MALİYE Bakanlığı Kadıköy Belediyesi'nden, bugünkü değeriyle yaklaşık 100 milyar liraya mal olan ve başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından açılışı yapılan Kalamış Marinası üzerindeki tüm tesisleri yıkılmasını istedi.

   Bakanlık, isteğine gerekçe olarak, ''Hazine'ye ait yeşil alanlar üzerinde ticari amaçlı tesislerin kurulamayacağını'' gösterirken, Kadıköy Belediyesi aleyhinde Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

   Maliye Bakanlığı adına Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce mahkemeye verilen dava dilekçesinde, Kalamış Yelken Kulübü ile Fenerbahçe Kulübü antrenman sahasının kenarından başlayıp, fener kontrol kulesinin bitimine kadar devam eden deniz dolgusu araziyi, Kadıköy Belediyesi'nin yeşil alan olarak düzenlenmek için bakanlıktan talep ettiği belirtildi.


(1990 yılında Reşat Altın 253.455 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 23 Aralık 1990



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön