27 / 04 / 2024

2 bin 500 konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor

2 bin 500 konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör, en büyük kentsel dönüşüm projesine Bursa'da start verdiklerini açıkladı. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor. Başkan Bakgör önemli açıklamalarda bulundu.



Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör kentsel dönüşüm projelerinin hız kesmeden devam ettiğini şu şekilde belirtti: "Bursa Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi için bu projedeki hak sahipleri ile yüzde yüz anlaşma sağlandı ve süreç bu noktada çok hızlı ilerlemekte. 6 ay önce planlamalara başlasak da 2.5 ayda riskli yapılarda konaklayan hak sahipleri ile anlaşma yaptık. Bu projenin örnek bir kentsel dönüşüm projesi olması için şu anda çalışmalara son hızla devam ediyoruz." İşte diğer projelerin detayları...

Projenin mali değeri 11 bin TL

Bakgör, 116 riskli yapıların yer aldığı bölgede 5 binin üzerinde konut yapılacağını belirtti. Aynı zamanda projede üç firmanın daha faaliyet göstereceği açıklandı. Bakgör proje hakkında şu detayları da dile getirdi: "Prestij Koru projesi kapsamında  1200 riskli konut yerine 2 bin 500 konutu  Bakyapı olarak inşa ediyoruz. Bu konutlar tünel kalıp sistemi ile hayata geçirilecek. Her blok kendine özel sosyal alanlara sahip. Daireler 3+1 ve 2+1 şeklinde olacak. Projede karbon ayak izini azaltan, güneş enerji sistemi ve milli ekonomiye değer katan özellikler yer almakta. Bu projenin maliyeti ise toplamda 11 milyar TL'dir."

 2 bin 500 konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor

Ticari projeler de hayata geçirilecek

Bakgör aynı zamanda yeni projenin de hayata geçirileceğini şu cümlelerle belirtti: "Bursa Osmangazi ilçesinde yer alan Demirtaş Mahallesi'nde Prestij Yeni Hayat projemiz de kısa sürede başlayacak. Proje kapsamında 1519 konutla birlikt 62 dükkan inşasını tamamladık. Prestij Panaora projemizde ise 504 konutu da hayata geçireceğiz. Balıkesir projemizde ise  336 konut satışlarına devam edilmekte. Bursa'da MOBYLAND projesiye en büyük mobilya alışveriş merkezinin çalışmaları devam ediyor. Bu alışveriş merkezinde 228 mağaza olacak."

Prestij Yeni Hayat, Prestij Panora ve Prestij Seyirtepe projelerinde yaşam başlıyor!

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER'in yeni başkanı Neşecan Çekici oldu!


Geri Dön