09 / 05 / 2024

2. el konut kredisi veriliyor mu? İkinci el konut kredisi başvuruları başladı mı? İkinci el konut kredi faizi ne kadar?

2. el konut kredisi veriliyor mu? İkinci el konut kredisi başvuruları başladı mı? İkinci el konut kredi faizi ne kadar?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ikinci el konutlar içinde çalışmaların yapılacağını söyledikten sonra vatandaşlar bu konuya dair sorularını yöneltmeye başladı. İşte detaylar!



Orta Gelirliye Konut Kampanyası müjdesinden hemen sonra ikinci el konutlar içinde ikinci müjde geldi. İşte ikinci el konut kredisi başvuruları başladı mı? 2. el konut kredisi veriliyor mu sorularının yanıtları…

2. EL KONUT KREDİSİ VERİLİYOR MU?

İkinci el konut kredisi: Konut kredisi hem ikinci el evler için hem de sıfır evler için alınabilir. Sıfır evler için de ikinci el evler için de konut kredisi şartları değişmez, faiz oranları da aynıdır.

KAPSAMIN GENİŞLEME OLASILIĞI VAR!

Yeni Evim Kampanyası'nın duyurulmasından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni müjdeyi verdi. Bakan Kurum, ikinci el konutlar için de kampanya düzenleneceğini açıkladı. Orta gelirliye konut kampanyası için sorularına yanıt veren Bakan Kurum, vatandaşların ihtiyaçları ve taleplerine göre her türlü çalışmayı yapabileceklerinin altını çizdi.

2. EL KONUTLAR İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeni Evim projesindeki vade oranları yeni konutlar için. 2. el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız. Tüm dünyada sosyal konut anlayışı bir kenara kaldırılmışken biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.

SIFIR KONUTLARA DAİR ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI BELLİ OLDU!

Sıfır konutlara yönelik olarak Yeni Evim Kampanyası geçtiğimiz günlerde belli oldu. 15 yıl vade, 2 milyon lira krediye kadar faiz yüzde 0,69, 2-4 milyon lira arası yüzde 0,79 ile 4-5 milyon lira arasına ise 0,99 oranlarla ev sahibi olabilecek. Bunun yanında Hazine desteği olarak ilk 3 yıl taksitler daha az ödenecek. Bu kampanyadan hiç konutu olmayan kişiler yararlanacak.

Meclisten geçti! Emekliler zam dışında bu ödemeyi de alacak!

Kamu işçilerin ikramiye tarihi!

Emekli vatandaşlara Ocak ayında 30 bin TL! Tek şart emekli olmanız! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön