28 / 04 / 2024

20 milyon metrekare hazine arazisi yüzde 75 hibe desteğiyle kiraya verilecek!

20 milyon metrekare hazine arazisi yüzde 75 hibe desteğiyle kiraya verilecek!

Türkiye'deki atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda 21 ilde toplamda 20 milyon metrekare hazine arazisi kiralanacak. İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili olarak yaptığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yaklaşık olarak 55 bin çiftçiye 595 milyon metrekare yüzölçümlü hazine arazisini, başta zeytin olacak biçimde ceviz ve badem üretimi amacıyla tahsis ettiklerini kaydederek, 2022 yılında çok daha büyük oranda hazine arazisini başta zeytin ve ayçiçeği olacak biçimde organik tarımın her türü için, çiftçinin kullanımına sunacaklarını söyledi.

20 milyon metrekare hazine arazisi yüzde 75 hibe desteğiyle kiraya verilecek!

21 ŞEHİRDE 97 TAŞINMAZ KİRALANACAK 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada 21 kentte toplamda 97 taşınmazı tibbi ve aromatik bitkiler ve süs bitkileri yetiştirilmesi için kiraya vereceğini duyurdu. Adana, Denizli, Ankara, Eskişehir, Balıkesir, Antalya, Hatay, Karaman, Kayseri,  Sivas, Konya, Kırklareli, Isparta, Kars, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tokat ve Van'da toplamda 2 milyon 947.3 bin metrekare yüz ölçümlü taşınmaz için başvurular, 1 Nisan tarihine kadar alınacak. Söz konusu  Milli Emlak'ın ilanına göre ilk sene tahmini kira tutarı; taşınmazın rayiç bedelinin binde 1'i olarak belirlendi. 

Karar için tıklayın

2022'de 20 milyon metrekarelik Hazine arazisi kiraya verilecek!


Geri Dön