30 / 04 / 2024

2001 yılında Emekli Sandığı otelleri yeni sahiplerini bulacakmış!

2001 yılında Emekli Sandığı otelleri yeni sahiplerini bulacakmış!

2001 yılında Emekli Sandığı'na ait, aralarında Tarabya ve Maçka otellerinin bulunduğu, 6 otelin modernize edilmeleri şartıyla, 15 yıllığına uluslararası otel zincirlerince işletilmesine ilişkin ihale sonuçlanmış.



2001 yılında Emekli Sandığı otelleri yeni sahiplerini bulacakmış!


Emekli Sandığı otelleri yeni sahiplerini buluyor


Modernize edilmeleri şartıyla, Emekli Sandığı otellerinin uluslararası otel zincirlerince işletilmesine ilişkin ihale sonuçlandı


     Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Emekli Sandığı'nın altı otelinin uluslararası otel zincirlerine modernize edilmesi şartıyla 15 yıllık işletme anlaşmasıyla verilmesi için açılan ihalenin sonuçlandığını söyledi.

     Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile birlikte, TÜRSAB'ı ziyaret eden Yılmaz, ihale sonuçlarının önümüzdeki günlerde Maliye Bakanı Sümer Oral tarafından açıklanacağını bildirdi. Bakanlık, Emekli Sandığı'nın Tarabya, Maçka, Efes, Çelikpalas, Stad ve Büyük  Ankara  Oteli için ihale açmıştı.

     

Yeni düzenlemeler


     Yılmaz, ayrıca Turizm Bakanı ve Maliye Bakanı ile yaptıkları toplantıda, 2001 yılı bütçe ödeneklerinin münhasıran turizm sektörü için bu aydan başlayarak serbest bırakılmasını kararlaştırdıklarını bildirdi.

     Turizm Bakanlığı'nın, turizmde yeni bir atılım döneminin alt yapısını hazırladığını da kaydeden Yılmaz, sektör mensuplarının artık sektöre kendilerinin sahip çıkacağını söyledi. 

     

TÜRSAB'dan rapor

 

     Yılmaz, Turizm Bakanlığı'nın otel işletmeleri, yatırımcılar ve turizm rehberlerine ilişkin iki ayrı örgütlenme modelini içeren yasal düzenleme hazırladığını bildirdi. Konu, bugünkü koalisyon liderleri ve perşembe günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülecek.

     Toplantıda TÜRSAB tarafından Mesut Yılmaz'a 14 maddelik bir rapor sunuldu. Raporda, 2001'de turizm tanıtım ödeneğinin 200 milyon dolar olarak tahsis edilmesi istendi.

     Turizm konseyi oluşturulması da talep edilen raporda, ''İstanbul Radyo Evi'nin kültür merkezi haline getirilerek turizm sektörüne kazandırılması'' gündeme getirildi.


(2001 yılında 1 dolar 673.000 liraya, Reşat Altın ise 87.800.000 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 16 Ocak 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön