29 / 04 / 2024

2006 yılında Galatasaray bankalarla Riva pazarlığı yapmış!

2006 yılında Galatasaray bankalarla Riva pazarlığı yapmış!

2006 yılında Galatasaray, 70 milyon dolar borçlu olduğu dört banka ile Riva'daki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazisine inşa edilecek projeden elde edilecek gelir üzerinden anlaşma sağlamak için pazarlık yapmış.



 2006 yılında Galatasaray bankalarla Riva pazarlığı yapmış!


Galatasaray bankalarla Riva pazarlığı yapıyor


Galatasaray, dört bankaya olan 70 milyon dolar borcunu, İstanbul Riva'da bulunan arsaya yapılacak projeden gelecek gelir ile kapatmayı planlıyor


TEBERNÜŞ KİREÇCİ


     Mayıs 2007'de sıfır borç hedefleyen Galatasaray'ın, 70 milyon dolar borçlu olduğu dört banka ile İstanbul Riva'daki arsasından elde edilecek gelir üzerinden anlaşma sağlamak için pazarlık yaptığı öğrenildi.

     Son iki ayda kısa vadeli 30 milyon YTL borç ödeyen Galatasaray'ın ocak ayına kadar Ata Yatırım'a olan yaklaşık 2 milyon dolarlık borcu dışında ödemesi bulunmuyor.

     

Esnek ödeme planı

     

     Garanti Bankası, Fortis, Vakıfbank ve Denizbank ile 70 milyon dolar tutarındaki borç için masaya oturan sarı kırmızılılar, Riva'daki arsaya inşa edilecek projeden gelecek gelir ile banka borçlarını kapatmayı düşünüyor. Kulübün, dört banka ile Riva'dan gelecek gelire göre esnek ödeme planı hazırlayacağı belirtiliyor. 

     Buna göre; Galataray'ın projesine talip olan yerli ya da yabancı inşaat şirketinden işe başlamadan önce belirli bir peşinat istenecek. Bu peşinat ile banka borçlarının bir kısmı kapatılacak. Ardından, şirketin projedeki konutları satışa çıkarmasının ardından, cirodan her ay alınacak pay kulübün kasasına girmeden bankalara transfer edilecek. 


Riva projesi için  TOKİ  ile de görüşüyor


     Riva'daki 1 milyon 175 bin metrekarelik araziye inşa edilecek proje için Galataray yönetimi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile de görüşüyor. Arazinin imarında sorunlar bulunduğu için Galatasaray yönetiminin, TOKİ'nin imar yetkisi nedeniyle, TOKİ'yi tercih edebileceği konuşuluyor. 

     30 Haziran itibariyle kulübün toplam borcu, 267 milyon 282 bin 810 YTL olarak açıklandı. Bankalara olan borç, 45 milyon 844 bin 105 YTL'si kısa vadeli olmak üzere 91 milyon 491 bin 755 YTL. 

     Kulübün mevcutları ve alacakları ise 67 milyon YTL civarında. 1 Eylül itibariyle kulübün borcu, dövizdeki düşüşle birlikte 120 milyon dolara geriledi. Bunun 70 milyon doları için bankalarla Riva üzerinden hesaplaşacak.

     Geriye kalan 50 milyon doların ise 2006 sonuna kadar yeniden yapılandırılması planlanıyor. 2007 Mayıs'ında tüm borçların yönetilebilir bir noktaya ulaşması hedefleniyor.


(2006 yılında 1 dolar 1.44 liraya, Reşat Altın ise 233 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 5 Eylül 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön