03 / 05 / 2024

2006 yılında Vakko'nun Merter'deki fabrikası tarihe karışacak!

2006 yılında Vakko'nun Merter'deki fabrikası tarihe karışacak!

2006 yılında Vakko'nun Merter'deki fabrikası tarihe karışacakmış. Hakko Ailesi, Merter'de sahip olduğu 40 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrika arazisini gayrimenkul yatırımlarında değerlendirme kararı almış.



2006 yılında Vakko nun Merter deki fabrikası tarihe karışacak!


Vakko'nun Merter'deki arazisi için proje yarışı


MİMARİSİ ve geniş bahçesi ile ''çocukların çizdiği resimlerdeki fabrikalara'' benzeyen Vakko'nun, İstanbul Merter'deki fabrikası tarihe karışıyor. Şehrin içinde kalan ve değeri her geçen gün artan fabrika arazisini Hakko Ailesi, gayrimenkul yatırımlarında değerlendirmeye karar verdi. Bu amaçla genel kurulunda fabrikayı taşıma kararı alan Vakko, bir süredir uygun bir fabrika arıyordu. Arayış kısa bir süre önce sonuçlandı ve geçen hafta İstanbul Esenyurt'ta yeni bir fabrika binası satın alındı. İklim Tekstil'e ait Esenyurt'taki fabrikaya taşınacak olan Vakko, 9 bin metrekare kapalı alanı olan fabrika için 4 milyon dolar ödeyecek.


KONGRE MERKEZİ


   İstanbul'un içinde arazi bulmakta zorlanan inşaatçılar, 40 bin metrekarelik araziyi değerlendirmeyi istiyor. Bu nedenle de bir süredir farklı teklifler ile Vakko'nun kapısını aşındırdığı biliniyordu.

   Kulislerde bu arazinin kongre ya da alışveriş merkezi olacağı konuşuluyor. Görüşlerini sorduğum gayrimenkul sektöründen bazı isimler ''Vakko'nun arazisi oldukça değerli bir yerde ve büyük. Havaalanına yakınlığı da ayrı bir avantaj. Dolayısıyla bu bölgeyi konut olarak değerlendirmek yerine otel hatta bir alışveriş merkezinin de olduğu bir kongre merkezi yapmak mantıklı'' diyor. Hakko Ailesi'nin de bu görüşe sıcak baktığını duydum. Ancak şimdilik bu konudaki soruları yanıtlamak istemiyorlar.


(2006 yılında 1 dolar 1.39 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Akşam 12 Mayıs 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön