30 / 04 / 2024

2007 yılında Karayolları satışı İstanbul'da fiyatları ikiye katladı!

2007 yılında Karayolları satışı İstanbul'da fiyatları ikiye katladı!

2007 yılında İstanbul'da bir otel açılışına katılan Erdoğan, Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin satışı İstanbul'da emlak ve arazi fiyatlarını etkilediğini belirterek, ''Karayolları satışı fiyatları ikiye katladı'' demiş.



2007 yılında Karayolları satışı İstanbul da fiyatları ikiye katladı!


Erdoğan: Karayolları satışı fiyatları ikiye katladı


Zincirlikuyu'da bulunan Karayolları arazisinin satışının İstanbul'da emlak ve arazi fiyatlarını etkilediğini belirten Başbakan Tayyip Erdoğan, ''Görüştüğüm bazı girişimciler, 'Sayın Başbakan, yani Zincirlikuyu'da öyle bir olay yaptınız ki, başımıza iş açtınız. Zincirlikuyu'daki Karayolları'nın yeri 800 milyon dolara gidince, İstanbul'da fiyatlar bir anda yüzde 100, yüzde 200 artmaya başladı' dediler'' şeklinde konuştu.


BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin satışının İstanbul'daki fiyatları artırdığını belirterek, ''Dün ve evvelsi gün görüştüğüm bazı girişimciler, 'Sayın Başbakan, yani Zincirlikuyu'da öyle bir olay yaptınız ki, başımıza iş açtınız' Zincirlikuyu'daki Karayolları'nın yeri 800 milyon dolara gidince, İstanbul'da fiyatlar bir anda yüzde 100, yüzde 200 artmaya başladı. İftihar edeceksin, işte ülke kazanıyor. Ama sen de kazanıyorsun'' dedi.


TÜRKİYE'NİN AYNASI: Tayyip Erdoğan, Akfen-Accor ortaklığıyla Zeytinburnu'nda yaptırılan üç yıldızlı İbis ve dört yıldızlı Novotel'i dün İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la hizmete açtı. Törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un Türkiye'nin özü ve aynası olduğunu anlatan Erdoğan, ''İstanbul'da yapılan bir işin, harcanan emeğin ve üretilen değerin ülkemizde yansıması vardır. İstanbul'da yatırım ve istihdam artıyorsa, tüm Türkiye'de artıyordur'' diye konuştu. 


ARTIK RİSK DEĞİL: Başbakan Tayyip Erdoğan, ekonomideki istikrar ve paranın itibarının artmasıyla Türkiye'de yatırım yapmanın artık büyük risk almak anlamına değil kazanmak anlamına geldiğini söyledi. 21. asrın ''innovasyon asrı'' olarak anıldığını hatırlatan Erdoğan, ''Bunun bireysel olarak da kafalarda yerleştiğini görüyoruz. Bunu daha da ileri taşımamız gerekiyor. İnnovasyonun gereği neyse, bunu yapmamız yani, bilginin yaşama dönüştürülmesini gerçekleştirmemiz lazım'' dedi. 


ÇANAKKALE'YE YATIRIM YAPIN: Erdoğan, turist sayısında geçen yılın ocak-şubat aylarına oranla yüzde 18'lik artış yaşandığını belirterek, 2013'te 38 milyon turist hedeflediklerini söyledi. Yatırımcıları Çanakkale'ye davet eden Erdoğan, bu bölgelerde konaklama konusunda sıkıntıları gidermek için 30 milyon YTL yatırım yapıldığını ve bunun devam edeceğini söyledi. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise açtıkları üç ve dört yıldızlı otellerde beş yıldızlı otel kalitesi ile hizmeti vereceklerini ve Accor ortaklığıyla Türkiye'de 60 oteli daha hizmete sokacaklarını anlattı. Erdoğan, konuşmaların ardından kurdele kesmek için platforma çıktığı sırada Erdoğan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın eşi Şafak Akın'ı ''Dünya Kadınlar gününün ertesindeyiz, buyurun'' diyerek platforma davet etti.


OTELLERİ KARIŞTIRDI: Erdoğan, İstanbul'daki törende, barkovizyon sistemiyle İbis Eskişehir'in de açılacağını zannetti. Bunun üzerine Hamdi Akın kendisini uyarınca, ''İnşallah ilerde barkovizyonla bir kaç otel açarız'' dedi. 


2006'da İran'dan 1 milyon turist geldi 


DİN turizminin de önemine değinen Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen yıl İran'dan Türkiye'ye giren turist sayısının 1 milyona ulaştığını kaydetti. Erdoğan, sadece iç turizmde değil dış turizmde de önemli bir merkez olan Çanakkale ve Gelibolu civarına da 30 trilyon lirayı aşan yatırım yaptıklarını hatırlattı. Erdoğan, konuşmasının ardından, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte otellerin açılış kurdelesini kesti.


Hedef Türkiye’de 50 otel açmak


AKFEN Holding ve Fransız Accor Hotels Türkiye'de 50'nin üzerinde otel açmayı planlıyor. Plan kapsamında, Accor yatırıma para koymayacak ancak otellerin işletilmesi için Akfen Holding'e cirodan pay ve yılda 2 milyon dolar kira verecek. Toplam 700 milyon euroyu bulan yatırım gerçekleştirecek olan Afken, Accor'un anlaşması 25 yıl sürecek. Buna göre ilk etapta, 2007'de 4, 2008'de, 2009 ve 2010’da 8'er otel açılacak. 


Bu yıl turizm iyi başladı 


TÜRKİYE turizminin 2007 yılına hızlı başladığını belirten Tayyip Erdoğan, Ocak ve Şubat aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre turizmde yüzde 18'lik bir artış yaşandığının altını çizdi. 2007 yılının turizm açısından çok verimli geçeceğini ifade eden Erdoğan, ''İnşallah fevkalede bir hal olmadığı takdirde, tur operatörlerinin bağlantılarına baktığımızda bu yılın çok çok iyi geçeceğini görüyoruz'' dedi. Erdoğan, hükümet olarak hedeflerinin 2013 sonuna kadar Türkiye'ye 38 milyon turist çekmek olduğunu dile getirdi. Türkiye turizmine ''hava, deniz, kum'' diye bakmadıklarına vurgu yapan Erdoğan, artık Türkiye'de yayla turizmi, golf turizmi, kongre turizmi gibi alanlarda da gelişme kaydedildiğine dikkat çekti. 


Hürriyet 12 Mart 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön