27 / 04 / 2024

2015 Nevbahar Mobilya satışların yüzde 50 artırması bekleniyor!

2015 Nevbahar Mobilya satışların yüzde 50 artırması bekleniyor!

İnegöl’de 2010 yılında üretime başlayan Nevbahar Mobilya, Coddiva markasıyla çalışmalarını sürdürüyor. Nevbahar Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yalçın Kötek, 2015 yılında yurtiçi ve yurtdışı satışlarını yüzde 50 artırmayı planladıklarını söyledi.



Piyasanın durgunluğuna rağmen satışlarının iyi olduğunu ve 2015’te artmasını beklediklerini belirten Kötek, hem yurtiçinde hem de yurtdışında aranan bir marka olmayı hedeflediklerini kaydetti. Kötek  “Bu anlamda hem ülkemizde hem de yurtdışında satış noktalarımızı artırma düşüncesi içerisinde sürekli seyahatlere, fuarlara, Ar-Ge çalışmalarına değer veriyor, yeni stratejiler belirliyoruz. Gerçekleştirmeyi umduğumuz hedeflerimiz doğrultusunda doğru ürün, doğru fiyat, doğru hizmet beraberinde çok satışı getiriyor.” dedi. Ürünlerinin bir kısmını ihraç ettiklerini belirten Kötek, ticaretlerinin yüzde 50 ihracat, yüzde 50 iç pazar olacak şekilde hedef belirlediklerini söyledi. Sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kötek, İnegöl mobilya üreticileri olarak yurtdışı pazarlarında ısrarcı olunmalı. Fuarlar ihmal edilmemeli. Anlamsız rekabetlere girip fiyat ve kaliteden taviz verilmemeli. Kalite-fiyat bileşkesini doğru oluşturup, hızlı ve doğru hizmetlerle pazarda kendi müşteri portföyümüzü kalıcı bir şekilde oluşturmalıyız.” diye konuştu. Sektör için yetişmiş, kalifiye ve teknik donanımlı insanlara ihtiyaç olduğunu belirten Kötek, “Bu yüzden işadamlarımızın eğitim faaliyetlerine katılması, destek vermesi ve diğer taraftan geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sağlam temellerle yetiştiren okulları da teşvik etmeleri gerektiğine inanıyorum. Bizim ahlaklı, dürüst, çalışkan, planlı, iş bilen, memleketine sahip çıkan, idealist insan profiline, hava, su kadar ihtiyacımız var.” değerlendirmesinde bulundu. Mobilya sektöründe İnegöl’ün çok önemli bir yere sahip olduğunu, hatta birçok konuda da öncülük yaptığını ifade eden Hamza Yalçın Kötek, Nevbahar Mobilya olarak yerel proje ve faaliyetlerde de İnegöl’ü desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.


Sektör için yetişmiş, kalifiye ve teknik donanımlı insanlara ihtiyaç olduğunu  belirten Kötek, “Bu yüzden iş adamlarımızın eğitim faaliyetlerine katılması, destek vermesi ve diğer taraftan geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sağlam temellerle yetiştiren okulları da teşvik etmeleri gerektiğine inanıyorum. Bizim ahlaklı, dürüst, çalışkan, planlı, iş bilen, memleketine sahip çıkan, idealist insan profiline, hava, su kadar ihtiyacımız var.”  değerlendirmesinde bulundu.




Geri Dön