29 / 04 / 2024

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca vatandaş 2022 yılında asgari ücreti ne kadar olacağını merak ediyor. Ekim ayının sonlarına gelinmesiyle birlikte gözler asgari ücret maaş zammına çevrildi.



Milyonlarca çalışan 2022 asgari ücret ne kadar olacak? Sorusunun yanıtını merak edip sorguluyor. Ekim ayının sonlarına yaklaşılması ile gözler asgari ücret maaş zammına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Yeni veriler açıklandıkça asgari ücret zam oranındaki  tahminlerde değişmeye başladı.

A Haber'de yer alan habere göre; 2021 yılının sonuna yaklaşırken milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak maaş zammını merak ediyor. Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren maaş zammı için yeni veriler gelmeye devam ediyor. İşte, asgari ücret 2022 ne kadar olacak? Asgari ücret zam oranı için kritik takvim...

BAKAN BİLGİN: ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ YAKINDA BAŞLAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Afyonkarahisar'da Türk-İş toplantısında yakın zamanda asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını belirtmiş, "Asgari ücret bir sosyal adalet mekanizması olarak işleyecek. Önümüzdeki dönemde asgari ücret görüşmelerine başlayacağız. Asgari ücret sadece düşük gelirli grupların değil çalışma hayatında yer alan herkesin gelirine bir müdahale etme imkanıdır. Aynı zamanda asgari ücret bizim işsizlik sigortasından tutun bütün harcamalara kadar düzenleyici bir eşittir" dedi.

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

"ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMALARI ÖRGÜTSÜZ ÇALIŞANLARIN HAYATLARI ÜZERİNE YOĞUNLAŞACAK"

Bakan Bilgin, asgari ücret düzeyinin esas etkisinin özel sektördeki ücret seviyesini bilhassa örgütsüz çalışanların ücret seviyesinin reel olarak değiştiren bir unsur olduğuna dikkat çekerek, "Bu dönemde örgütsüz çalışanların hayatlarını düzenleyecek bir netice elde edilmesi konusunda çalışacağız" açıklamasında bulundu.

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

PAROLA AYNI: ÇALIŞANLAR ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce memur zammı konusunda yaptığı açıklamada, "Memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözüyle talimatı vermiş, 6. Dönem Toplu Sözleşmesi memur ve memur emeklisinin lehine enflasyonun üzerinde zam almasıyla sonuçlanmıştı. Buna göre memur ve emekli memur maaşlarına 2022 yılının ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 7, 2023 yılının ilk altı ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 6 oranında zam yapıldı.

Türkiye'de doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak da diğer çalışanları ilgilendiren asgari ücret konusunda hükümet, 'Çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecek'  parolası ile hareket edecek.

2022 asgari ücret ne kadar olacak? 

2021 YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ 17,63 OLDU

Merkez Bankası'nın Ekim 2021 Piyasa Katılımcıları Anketi, reel finans sektörü temsilcileri ve öğretim üyelerinden oluşan 52 katılımcı ile sonuçlandı. Buna göre yıl sonu enflasyon (TÜFE) beklentisi yüzde 17,63 oldu. Önümüzdeki 12 aylık enflasyon beklentisi ise yüzde 13,91 olarak gerçekleşti.

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın Ekim 2021 Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yılsonu enflasyon beklentisi 17,63 olarak öngörülmüştü. Asgari ücretin 2022 yılında da son yılların ortalamasında olduğu gibi enflasyonun yüzde 5 üzerinde bir refah payı ile birlikte belirleneceği hesaplanırsa, artışın yüzde 22,63 olacağı tahmin edilebilir.

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

İŞTE MİLYONLARIN MERAK ETTİĞİ YENİ HESAP

Yukarıdaki hesapta olduğu gibi 2022 yılında asgari ücretin yüzde 22,63 oranında artacağı öngörüldüğü takdirde, asgari geçim indirimi dahil brüt ücretin 4.385 lirayı, net ücretin ise 3.460 lirayı geçeceği tahmin edilebilir.

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET 2022 İLE BU ÜCRETLERDE DEĞİŞECEK

  • Türkiye'de 2022'de asgari ücretle birlikte 7 milyon çalışanın maaşına ek olarak birçok değişiklik yapılacak.
  • İşsizlik maaşı yükselecek. Şu anda en yüksek işsizlik maaşı 2010 TL olarak dikkat çekiyor.
  • Tüm çalışanların aldığı asgari geçim yardımı (AGI) da artacaktır. Şu anda tek işçi için AGI 268,31 TL.
  • Emeklilik için doğum ve askerlik hizmetinden borç alanların ödenecek miktarı artacak. Şu anda aylık ödeme 1.144 TL'dir.

 

.2022 asgari ücrette 3.550 lira beklentisi!

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön