08 / 05 / 2024

2022 kıdem tazminatı ne kadar? İşte detaylar!

2022 kıdem tazminatı ne kadar? İşte detaylar!

Kıdem tazminatı ne kadar 2022? çalışanlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen kıdem tazminatı miktarı!



KIDEM TAZMİNATI NE KADAR 2022?

Bu yılın yani 2022 yılının Temmuz ile Aralık dönemi için kıdem tazminatı tavan ücreti belli oldu. Kıdem tazminatı tavan fiyatı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavanı 15 bin 371 lira 40 kuruşa çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile kıdem tazminatının tavan ücreti belli oldu.

Temmuz- Aralık 2022 döneminde kıdem tazminatı tavanı 15 bin 371 lira 40 kuruş olduğu duyuruldu. Tavan fiyatın yükselmesi ile çalışanların tazminatları da arttı Kıdem tazminatı tavanının yükselmesiyle birlikte, çalışanların alacağı tazminatlar da arttı. SGK brütü 15 bin 371 liranın üzerinde olan tüm çalışanlar tavan rakamdan faydalanabilecek. Yani örnek verirsek bu bilgiler ışığında 10 yıl çalışmış bir kişi işten çıkarılırsa alacağı kıdem tazminatı 153 bin 714 lira olacak hesaplanabilir. Kıdem tazminatı bir iş sözleşmesinin iptali durumunda çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında ödenmektedir.

KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı kimlere verilir? Kıdem tazminatı, işveren kişinin, işçisine belli koşulların sağlanması durumunda işyerinde çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminat tutarıdır. İşçi çalıştığı işe ve işyerine yıllarca emek vermektedir, işverenin ticari işinin yürütülmesine katkı sağlamaktadır. İşçinin bu düzenli ve sürekli çalışmasının karşılığında işyerinde geçirdiği süre zarfında ölçü alınarak kendisine kıdem tazminatı ödenmektedir. Kıdem tazminatı, işçinin son aldığı ücrete yol, yemek, sosyal yardım yani eğitim, konut vs. gibi haklar da ilave edilerek bulunan brüt ücret üzerinden hesaplanarak ödenmektedir.

KIDEM TAZMİNATI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

  • 4857 sayılı İş Kanunu’na göre İşçi Olmak
  • Bir yıl aynı işyerinde çalışma şartı
  • Bu hakların yanında haklı fesih şartı olmalıdır.

65 yaş aylığı evde bakım maaşları zamlandı! İşte 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşlarının zamlı hali!

Elinde altını olanlar için İslam Memiş’ten gram altın formülü: Benim elimde TL olsaydı…

Öğrencilere ödemeler başladı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön