18 / 05 / 2024

2023 bedelli askerlik ücreti! 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 2023 bedelli askerlik ücreti belli oldu mu?

2023 bedelli askerlik ücreti! 2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 2023 bedelli askerlik ücreti belli oldu mu?

2023 bedelli askerlik ücreti açıklandı mı, ne kadar oldu? İşte bedelli askerlik yapmayı düşünenlerin beklediği haber!



Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından bazı sosyal medya platformlarında bedelli askerlik ücretlerinin 150 bin TL’ye kadar yükseleceği söylentisi gündemdeydi. Peki 2023 bedelli askerlik ne kadar oldu?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bedelli askerlik ücretinin özellikle sosyal medyada son zamanlarda dolaşmakta olan söylentilere karşı, bedelli askerlik ücretleri 2023 Temmuz ayına kadar 100 bin TL sınırının altında olduğu kaydedildi. Bazı kaynaklar ise, bedelli askerlik tutarı 93.258,44 TL olacağını belirtti.

Bedelli askerlik hizmeti almak isteyenler, belirli kriterlerini yerine getirmeleri durumunda bedelli askerlik hizmeti alabilirler. Bu hizmetin ücreti ise, belirlenen sınırın altında tutulmuş durumda. Bedelli askerlik hizmeti almak isteyenler için belirlenen ücret sınırı, 2023 Temmuz ayına kadar 100 bin TL'nin altında belirlendi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNİN HESAPLANMASI

Bakan Nebati'nin imzası ile birlikte yayımlanan genelge ile bedelli askerlik ücretlerinin hesaplanmasında kullanılacak aylık katsayısı 0,388581 olarak belirledi. Buna göre, Ocak-Temmuz 2023 dönemi için bedelli askerlik ücreti 93.258,44 TL olarak belirlendiği açıklandı.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

Bedelli askerlik başvuruları her yıl artmaktadır, eğitim kapasitesinin yeterli olmamasından dolayı da birtakım değişikliklerin yapılmasını gündeme getirdi. Artık her bedelli askerlik başvurusu, doğrudan kabul edilmeyecektir. Bu yüzden de bir kura sistemi uygulanacak ve bedelli askerlik yapmak isteyenler arasından seçim yapılacak.

Bu yeni düzenleme, bedelli askerlik başvurularının büyük bir artış göstermesi nedeniyle yapıldı. Eğitim kapasitesinin yeterli olmaması, bedelli askerlik başvurularının doğrudan kabul edilmesinin mümkün olmadığını gösteriyor. Bu yüzden de belirli bir kontenjan doğrultusunda kura sistemi uygulanarak, bedelli askerlik yapmak isteyenler arasından seçim gerçekleşecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön