09 / 05 / 2024

2023 Bekçilik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Detaylar Haberimizde!

2023 Bekçilik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Detaylar Haberimizde!

Bekçilik sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Binlerce bekçi adayının merak ettiği bir konu olan sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe açıklık getirildi. 2023 bekçi sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte bekçi alımı sınavına dair merak edilen tüm detaylar...



2023 Bekçilik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Detaylar Haberimizde!

Bekçilik fiziki yeterlilik sınavı detayları 

Yazılı sınavı başarıyla tamamlayan adaylar, Fiziki Yeterlilik Sınavı'na tabi tutulacaktır.

Fiziki Yeterlilik Sınav Komisyonu, adayların performanslarını doğrudan gözlemleyerek, aşağıda açıklanan prensiplere bağlı kalarak değerlendirme ve seçme sürecini gerçekleştirecektir:

a) Fiziki Yeterlilik Sınavı, adayların bedeni kabiliyetlerini ve fiziksel yapılarını değerlendirmek amacıyla uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.

b) Fiziki Yeterlilik Sınavı'nda süreler, sayaçlarla takip edilerek sınav yerindeki kişiler tarafından gözlemlenebilecektir. Fiziki Yeterlilik Sınav tarih yerleri, sınav parkuru ve diğer detaylar ile ilgili bilgiler Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır. Tüm duyurular internet üzerinden yapılacağı için posta ve telefondan tebligat yapılmayacaktır.

Bekçilik sözlü yeterlilik sınav detayları 

Sözlü sınav sürecinde genel kültür konularından oluşturulan soruların yer aldığı kartlar adaylara verilecek. Yeterli süre tanınacak ve konuyla ilgili sunum ve adayın kendini ifade etme kabiliyeti ölçülecek. Adayların konu hakkındaki bilgisi, özgüveni ve kendisinden istenileni anlatması istenecektir. 100 puan üzerinden değerlendirme yapılan sınavdan 70 alan kişiler başarılı sayılacaktır. 

Bekçi maaşına zam geldi mi? 2023 en düşük bekçi maaşları ne kadar?

İŞKUR aracılığı ile 22 bin TL maaşlı bekçi olabilirsiniz!

İŞKUR Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı İle İlgili Yeni Fırsatlar! İstanbul, Denizli, Tekirdağ ve İzmir'de Bekçi Alımları..


Geri Dön