14 / 05 / 2024

2023 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

2023 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Doğal gaz yardımına dair sorular hız kazandı. İşte Şubat ayı doğal gaz desteğine dair detaylar!



Doğal gaz ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Doğalgaz yardımı ödemeleri kış ayına girilmesiyle birlikte sıkça araştırılmaktadır. Doğal gaz ödemeleri  900 TL ile 2.500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

2023 DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Doğalgaz yardımı ödemeleri, SYD Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilen hanelere yatırılmaktadır. Yeni yılın doğalgaz ödemeleri yeni yılın ilk üç ayı yani Ocak, Şubat ve Mart aylarında hesaplara yatırılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şubat ayında ödemelerin yatırılacağı tarihe dair henüz net bir tarih verilmedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. Gerekli şartları taşıyan kişiler, e-Devlet sistemine giriş yaparak Sosyal Hizmetler Sosyal yardım başvuru hizmeti adresinden müracaatlarını gerçekleştirebilirler.

DOĞALGAZ YARDIMI BİR SEFERLİK Mİ?

Doğal gaz destek ödemeleri yılda iki kez yapılmaktadır. İki kez olarak gerçekleştirilen bu desteğin ilk ödemesi mart ve nisan ayında gerçekleşmektedir.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğal gaz ödeme şartlarının neler olduğu araştırılmaktadır. İşte doğal gaz desteğinden faydalanmak için şu kriterlere uygun olmanız gerekmektedir;

  • Türk vatandaşı olunması gerekmektedir,
  • EDevlet sistemi üzerinden destek programına başvuruda bulunulmalıdır,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe ya da beldede ikamet ediyor olunmalıdır,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve hakkında ilgili SYD Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmesi şartları arasında yer alıyor.

EKPSS sonuçları 2023! Engelli personel alımı ne zaman? EKPSS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

Bakanlıktan yeni sosyal yardım! Anne babalara duyuruldu! Çocuklu ailelere 7800 TL yardım!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön