11 / 05 / 2024

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!



MECLİS'İN AÇILIŞ TARİHİ 28 ŞUBAT!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremden sonra milletvekillerinin bölgede yardımcı olabilmesi için Meclis çalışmalarına 21 Şubat'a kadar ara verildiği açıklanmıştı. Yıkıcı deprem sebebiyle AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş “Milletvekillerimizin büyük bir kısmının deprem bölgesinde olmasından dolayı siyasi partiler mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesine karar verilmiştir” şeklinde açıklama yapmıştı.

VERGİ AFFI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana geldi. Deprem öncesi Kabine'nin 6 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanıyordu. Ama OHAL'in ilan edildiği 10 ilde deprem yardımları çerçevesinde Meclis 28 Şubat tarihine kadar çalışmalarına ara verdi.

BORÇ YAPILANDIRMA SON DURUM NEDİR?

Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini içeren 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne dair görüşmeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Teklifin Meclis'ten geçtikten hemen sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Bu teklif ile, halkın vergi dairelerine hangi türden olursa olsun tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamında bulunuyor.

  • Tüm vergi cezaları, Trafik, askerlik, otoyol kaçak geçiş cezaları, nüfus, köprü ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde bulunmayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları,
  • Gümrük vergileri, idari para cezaları, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacakların da yapılandırma kapsamına alınacağı düşünülüyor. Daha önce yapılan yapılandırmalara konulan 36 ay vade, yeni düzenleme ile 48 aya yani 4 yıla yükseltiliyor ve düzenleme, 31 Aralık 2022 yılı öncesi borçları kapsayacak.

İBB duyurdu! KPSS’siz hemen İBB personeli olun! İşte başvuru şartları!

KYK şubat ayı yurt ücreti ödenecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti ne zaman iade edilecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön