01 / 05 / 2024

2023 yılında küçük yatırımcılar parasını nereye yatırsın? En cazip yatırım aracı hangisi?

2023 yılında küçük yatırımcılar parasını nereye yatırsın? En cazip yatırım aracı hangisi?

Faiz getirisi düşük, döviz kurları yatay seyirde. Borsa İstanbul ise son 12 gün içerisinde düşüş trendinde. Peki yatırımcının yeni adresi neresi olacak? İşte o sorunun yanıtı



Borsa İstanbul’da son haftalarda yaşanan dalgalı seyir ve değer kayıpları nedeniyle 12 günde hisse senetlerinin piyasa değerinin 700 milyar lira eridiği belirtiliyor. Kısadalga yazarı Mehmet Çetingüleç, Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinin değerinin 31 Aralık 2022 tarihinde 6 trilyon 200 milyar lira ile rekor kırdığını belirterek 12 Ocak 2023 tarihi itibariyle bu rakamın 5 trilyon 500 milyar liraya gerilediğine dikkat çekti.

Yabancıların borsada aralıksız satışa devam ettiğini belirten Çetingüleç, 6 Ocak'la biten haftada yabancıların 352 milyon dolarlık hisse daha sattığını vurgularken, borsaya yönelen yerli yatırımcıların sayısının ise hız kesmediğini dile getirdi. Son 1 yılda 1 milyon 620 bin yeni yatırımcının geldiği Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı yıl sonunda 3 milyon 790 bin iken 12 Ocak 2023 tarihi itibariyle 3 milyon 980 bine yükseldi.

 2023 yılında küçük yatırımcılar parasını nereye yatırsın? En cazip yatırım aracı hangisi?

BORSAYA AKIN SÜRÜYOR

Mehmet Çetingüleç, yazısında şu konulara dikkat çekti:

“Son 12 gün içerisinde 190 bin kişinin daha borsaya katıldığı görülüyor. İki günlük hafta sonu tatili düşüldüğü zaman 9 iş gününde 190 bin kişi, yani günde ortalama 21 bin kişi hisse senedi satın aldı. Ancak yatırımcı sayısı, halka arzların da etkisiyle hızla yükselmeye devam ederken, hisse senetlerinin değerindeki sert düşüşün özellikle küçük yatırımcıları paniğe sevk edip arayışa itiyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön