22 / 05 / 2024

2023 yılında küçük yatırımcılar parasını nereye yatırsın? En cazip yatırım aracı hangisi?

2023 yılında küçük yatırımcılar parasını nereye yatırsın? En cazip yatırım aracı hangisi?

Faiz getirisi düşük, döviz kurları yatay seyirde. Borsa İstanbul ise son 12 gün içerisinde düşüş trendinde. Peki yatırımcının yeni adresi neresi olacak? İşte o sorunun yanıtı



KUR ATAĞA GEÇEBİLİR

 2023 yılında küçük yatırımcılar parasını nereye yatırsın? En cazip yatırım aracı hangisi?

Çetingüleç’e göre, ABD'de enflasyon düşmeye devam eder ve faiz artışı hız keserse uluslararası piyasalarda dolar değer kaybedebilir. Ancak yüksek cari açık oranı ve negatif rezerv nedeniyle Türkiye'nin hikayesinin dünyadan farklı olduğunu kaydeden Çetingüleç, bu olumsuz tablonun seçimlerden sonra dövize olan talebi tetikleyebileceğini ve kurun atak yapabileceğini kaydetti.

YENİ ADRES NERESİ OLACAK?

Çetingüleç, ABD’de uzun süredir 15-16 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin’in 20 bin doları geçmesinin hareketlenme sinyali olarak değerlendirilebileceğini ifade ederek, “Kripto paralar riskli olmasına karşın Türkiye'deki yatırımcıların yüksek ilgisi nedeniyle yeniden alternatif olabilir” tezini savundu.

Borsaya yığılan paranın ‘serseri mayın’ gibi piyasaya dağılmasını engellemek için yeni adreslerin oluşturulması gerektiğini belirten Çetingüleç, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Faiz artışı veya kurların üzerindeki baskıları kısmen azaltmak gerekebilir. Sadece borsayla devam etmek mümkün değil. Çünkü riskleri bilmeden hisse senedi alan küçük yatırımcılar, borsadaki kurtların oyuncağı haline gelmeye başladı.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön