21 / 05 / 2024

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Bu yılın ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa ekonomisinden gelen haber akışlarının yanı sıra küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve bankacılık krizine ilişkin endişeler fon dünyasını da etkiledi. Yatırımcılar fon seçiminde yurt dışı faktörlerin yanı sıra seçim öncesi gelişmeleri de dikkate alıyor.



ALTINDA %10’UN ÜZERİNDE GETİRİ

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Onur Duygu, ‘Fon Dünyası’ adlı köşesinde bütün bu gelişmelerin fonlara nasıl yansıdığını değerlendirdi. Kıymetli madenler tarafında özellikle ons altındaki yükselişe işaret eden Duygu, bu yükselişin, dolar TL kurunun 19 liranın üzerine hareketi ile birleşince altın fonlarında yüzde 10 üzerinde getirilerin elde edildiğini ifade etti.

Mart ayının son iki haftasında gümüş fiyatlarında da bir hareketlenme yaşandığını belirten Duygu, son dönemde gümüş fonlarındaki yatırım sayısının artmasının da bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. Duygu’ya göre, Fed’den gelen faiz artışlarına ilişkin yavaşlama sinyali ve piyasalarda temmuz ve ağustos ayında gerçekleşecek toplantılarda faizlerin indirileceğine ilişkin beklenti, teknoloji temalı fonlarda da ocak ayına benzer bir şekilde pozitif bir performans getiri sağladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön