11 / 05 / 2024

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.



Bütün gayrimenkul satışlarında 2022 yılında satış rekorunun kırıldığını belirten Özelmacıklı, konut satışlarında 2022 yılında düşüş gerçekleşirken, tüm gayrimenkul satışlarında artışlar yapılan son tespitlere göre yüzde 6 oranında artıştan sonra 3 milyon 203 bin gayrimenkul satışı gerçekleştiğini kaydetti.  Satışlardan elde edilen tapu harcının miktarı ise 41 milyon liraya kadar yükseldi.

 2023 te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

DEĞERLEME ORANI YÜZDE 122 ARTTI

Tapuda yapılacak masraflar, emlak vergisine ve döner sermaye işletmesi tarifelerine değişiklikler gelmesi nedeniyle artış gösterdi. Yeniden Değerleme Oranının yüzde 122,93 olduğunu bildiren Özelmacıklı,  “Döner sermaye ücretini hesaplamada esas alınan ve her yıl yeniden değerleme oranında artırılan gösterge, yeni yıla girmemizle birlikte 233 liradan 519 liraya  yükseldi. Bu bedel, satıştan ipoteğe Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan tüm hizmetlere etki ediyor. Ayrıca 2023 yılında emlak vergisi, yüzde 61,465 oranında zamlı olarak hesaplanacak. Bunun sonucu tapu işlemlerinin masrafları da yükseldi” şeklinde konuştu.

QNB Finansbank'ın yen kampanyası görenleri şaşkına çevirdi! Müşterisi olana koşulsuz 30 bin lira veriyor!

Çeyrek altın fiyatı kaç TL? 21 Ocak 2023 Güncel Fiyat Listesi

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön