27 / 04 / 2024

2024 Volkswagen Tiguan tanıtıldı! İşte özellikleri

2024 Volkswagen Tiguan tanıtıldı! İşte özellikleri

Volkswagen sevilen SUV modeli Tiguan'ın yenilenmiş versiyonunu tanıttı. İşte karşınızda 2024 yeni Volkswagen Tiguan...



 

Elektriklenme yolculuğuna başlamadan önce son içten yanmalı modellerini tanıtmaya devam eden Volkswagen, sevilen SUV modeli Tiguan'ı yeniledi. Yeni Tiguan, güncel tasarım anlayışı ve pek çok yeni özellikle karşımızda. İşte detaylar...

2024 VOLKSWAGEN TIGUAN TANITILDI! İŞTE SUNDUĞU ÖZELLİKLER

Türkiye'de büyük bir beğeniyle karşılanan Volkswagen Tiguan, yeni versiyonuyla karşımızda. "Ailelerin Touareg'i" olarak da adlandırılan Tiguan, kullanıcılarına bir dizi yenilik sunuyor ve 3. nesliyle yoluna devam ediyor.

Öncelikle ön tasarımına odaklandığımızda, Volkswagen'in son nesil Passat modelinde gördüğümüz tasarım dilini devam ettirdiğini gözlemliyoruz. Logosunun yer aldığı ızgaralar küçültülürken, alt kısımdaki ızgaralar daha büyük hale getirilmiş. Sağ ve sol taraftan gelen hava kanalları ise oldukça dikkat çekici bir görünüm sunuyor.

Yeni Tiguan, genel olarak Volkswagen'in elektrikli araç tasarımına benzer bir hava taşıyor. Bu da, elektrikli araçların tasarım anlayışının otomobil endüstrisinde giderek daha fazla yer bulduğuna işaret ediyor. Yeni Tiguan, Avrupa'da sunulacak olan iki farklı plug-in hibrit motor seçeneği ile geliyor. Bu motorlar, sırasıyla 201 ve 268 beygir güç üretiyor. 268 beygirlik versiyonun adı Tiguan R. Her iki model de tamamen şarj edildiğinde 100 kilometreye kadar menzil sunuyor.

Ayrıca, 2 litrelik turbo benzinli motorlar arasında 201 ve 262 beygir güç üreten seçenekler bulunuyor. Yine aynı motor hacmiyle, 148 ve 190 beygir güç üreten turbo dizel motorlar da mevcut. Bu motor çeşitliliği, Tiguan'ın her zevke ve bütçeye hitap etmesini sağlıyor. Ancak, 2 litrelik motorların yüksek vergi dilimlerine tabi olması, eleştirilere yol açan bir nokta olarak öne çıkıyor.

İç mekânda, oldukça büyük bir orta multimedya ve araç kontrol ekranı dikkat çekiyor. Tiguan, kırmızı siyah desenli trimlerle süslenmiş ön konsoluyla spor bir hava yaratmayı tercih ediyor. Ayrıca, tamamen yenilenen dijital göstergeler, adaptif şasi kontrol sistemi ve 4x4 özellikleri, Tiguan'ı sadece şehir içi bir SUV olmaktan çıkararak daha fazla yetenek kazandırıyor.


Yeni kasa Linea Türkiye’ye geliyor! Egea’nın yerine geçecek, işte fiyatı

Stoklar elde kalınca Toyota Corolla fiyatları düşüşe geçti! Bu fırsat kaçmaz!

Toyota Hilux'ta fırsat: İşte Toyota Hilux Eylül 2023 fiyat listesi


Geri Dön