29 / 04 / 2024

2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler bu fırsat bir kere gelir! Devlet, konut için destek musluğunu sonuna kadar açtı!

2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler bu fırsat bir kere gelir! Devlet, konut için destek musluğunu sonuna kadar açtı!

Devlet barınma ihtiyacı olanlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapı onarımı ve konut satın alımlarında destek ödemesi yapıyor. İşte ödemelere ilişkin tüm merak edilenler...



Devlet tarafından vatandaşlara verilen barınma ve yapı desteği ile hem uygun fiyatlarla ev sahibi olabilir, hem de devlet desteğiyle daha fazla avantajdan faydalanabileceksiniz.

Prefabrik ev yapımı için devlet tarafında sağlanan destek 40.000 liradan 150.000 liraya çıkarıldı. Betonarme ev yapımı desteği ise 70.000 liradan 200 bin liraya yükseltildi. 

Ev onarımı için verilen yardım 25 bin lirayken son güncellemeyle birlikte 75 bin lira olarak belirlendi. 

Söz konusu devlet desteğine başvuru yapabilmek için hane içerisinde yaşayan bireylere, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden daha az olması şartı aranıyor.

Öte yandan engellilik, boşanma, yaşlılık, dul kalma gibi özel durumlardan birinin taşınması durumunda bu destekten yararlanabiliyor.

Takvim'de yer alan detaylara göre, Prefabrik ev yardımı 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan kişi ve hanelerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ilişkin yürütülen yardımlardan biri olarak büyük dikkat çekiyor.

300 BİN TÜRK LİRASI PREFABRİK EV YARDIMI ŞARTLARI

3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında bulunan ve sağlıklı barınma koşullarında haiz konutu bulunmayan, en az son bir senedir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne bir akrabası bulunmayan kişiler faydalanabiliyor.

EV YARDIMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

• Basit ev onarımlarında 35.000 liraya kadar
• Orta düzey ev onarımlarında 70.000 liraya kadar
• Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 liraya kadar
• Prefabrik ev yapımlarında 300.000 liraya kadar
• Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 liraya kadar destek sağlanıyor.

Basit ve orta düzey ev onarımlarında doğrudan aktarım yapılmakta ve kaynağın 6 ay içerisinde harcamasının yapılması gerekiyor. Kapsamlı ev onarımında ve konut yapımlarında ise kaynak tahsisi sonrası harcama belgeleri karşılığında 1 sene içerisinde kaynak aktarımı yapılıyor.

Gebze'de 60 aya varan vadeyle konut imarlı 2 arsa satılıyor! Peşin ödemeye yüzde 20 indirim fırsatı! 

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Deprem bölgesi için yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı, eşya ithalatındaki esneklik yıl sonuna uzatıldı!


Geri Dön