29 / 07 / 2024

25 milyon araç sahibi yeni tedbirlerle karşı karşıya! Sizler için yeni dönem başlıyor!

25 milyon araç sahibi yeni tedbirlerle karşı karşıya! Sizler için yeni dönem başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), araç sahiplerini ilgilendiren bir adım attı. İşte detaylar!


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yayımlanan bu genelgeye göre trafik sigortasında geçmiş ay ve yıl ortalamalarına göre belirgin azalışların görülmesi poliçe düzenlemekten kaçınma olarak değerlendirmeye alınacak.

Bu konuya örnek verilirse, bir sigorta şirketinin son bir yılda düzenlediği poliçe sayısının, son üç yılın aynı döneminde düzenlenen ortalama poliçe sayısına göre yüzde 20 veya daha fazla azalması, son üç ayda düzenlenen poliçe sayısının, son üç yılın aynı döneminde düzenlenen ortalama poliçe sayısına göre yüzde 30 ya da daha fazla düşmesi, son bir ayda düzenlenen poliçe sayısının son üç ayda yapılan aylık ortalama poliçe sayısına göre yüzde 30 ya da daha fazla azalması poliçe düzenlemekten kaçınma halleri olarak tanımlandı.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre; SEDDK geçen yıl sigorta şirketlerinin trafik sigortası yapmaktan kaçındıkları şikayetleri üzerine harekete geçildi.

Temmuz ayında bazı şirketlerin ödeme araçlarında kısıtlamaya gidilerek, trafik sigortasında zorluk çıkardıklarına dair şikayetleri üzerine kurum, sigortalıların belirli bir ödeme aracı kullanımına zorlanmasının ve iyi niyete aykırı olarak şekilde gerçekleşen poliçe tanzimini zorlaştırıcı veya engelleyici uygulamaların “zorunlu sigortaları yapmaktan kaçınma” olarak değerlendirileceğini açıklamıştı. Buna rağmen bu branşta sular durulmadı ve şirket merkezlerinin poliçe yapma taleplerine yanıt bulmadığı sisteme giriş yapamadıkları ve red cevabı aldıklarını öne süren bir grup acente muhatap şirketleri CİMER'e şikayette bulundu. Sonrasında ise SEDDK genel müdürleri toplantıya çağrılıp, trafikte yol haritası çalışmalarına başlanıldı. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu yaptığı açıklamada 25 milyon araç sahibini alakadar ettiği trafik sigortası konusunda "Piyasa yapıcı oyuncuları daha yakından merceğe alıp takip edip, piyasa bozucu işlem ve oyunculara yönelik gerekli tedbirleri hızlıca alacağız” diye konuştu.

Tüm uyarı ve çalışmaların ardından ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla poliçe kesmekten kaçınan şirketlerin tüm branşlarda poliçe kesme yetkisinin 3 günden 30 güne kadar durdurulabileceği, kaçınmanın devam etmesi üzerine bu sürelerin iki katına kadar artırılabileceği veyahut başka önlemler uygulanabileceği duyurdu.

Kimliğini alan PTT'ye koşsun! Destek ödemeleri arttı mı? Kış ayları bu destekle sıcacık geçecek!

Taksilerde bir çağ kapandı! Artık rezerve dönemi başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön