09 / 05 / 2024

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac



15 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 7394 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla hayata geçirilmiş oldu. 

Kanuna göre 2B arazilerinde alım ve satım yapabilmek için yasaya uygun anlaşma yapılması gerekiyor ve noter huzurunda onaylanması şartı bulunuyor. 

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Yapılan anlaşma sonrası Tapu ve Kadastro dokümanlarını bağlı bulundukları notere gitmeleri ve gerekli bilgileri alarak noter onaylı muvafakatname almaları gerekiyor. Muvafakatnameyi sadece arsa sahibi yani 2B arazi sahibi olan kişi alabiliyor. Daha sonra noter huzurunda eksiksiz olan belgeler ve imzalar sonrasında anlaşmalar sağlanıyor. 
 


Geri Dön