07 / 05 / 2024

3 yılda 60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

3 yılda 60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

Yatırımların ve tarımsal üretimin desteklenmesi için Hazine taşınmazlarının yatırımcılara açılmasına gelecek sene de devam edilecek. İşte ayrıntılar...



Hazineye ait tarım arazileri kullanıcılarına 10 seneye kadar doğrudan kiralanabilirken kira bedelleri cari sene için belirlenen ecrimisil tutarının yarısı üzerinden hesaplanıyor. Kira bedellerinin tahsilatı hasat sezonu da  göz önünde bulundurularak, yıl sonunda tek seferde gerçekleştiriliyor. 

Ayrıca kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirenlere kira süresini yeniden uzatma ya da 10 sene süreyle kullananlara doğrudan satın alma hakkı veriliyor. Bu çerçevede şu ana kadar gerekli şartlara sahip 58 bin 410 çiftçiye 622 milyon 770 bin metrekare taşınmazın kiralama işlemi gerçekleştirildi. 

3 yılda 60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek! 

Tıbbi, aromatik ve süs bitki türlerinin ithalatının azaltılarak ülkede üretilmesini teşvik etmek amacıyla, bu bitki türlerini yetiştirmek isteyen vatandaşlara Hazine taşınmazlarını kiralamada kolaylık sağlanıyor. Bu çerçevede Hazine taşınmazlarının belirli programlar dahilinde gerçek veya tüzel kişilere kiralanmak üzere ilana çıkarılmasına ilişkin çalışmalara 2023'te de devam edilecek. 

Tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için uygulamanın başladığı 2018 Ağustos'tan bugüne kadar 37,3 milyon metrekare taşınmaz kiralandı. 

Başta ceviz ve badem olacak şekilde kavak, kızılağaç, okaliptüs, badem, Antep fıstığı, zeytin, ceviz, fıstıkçamı, kızılçam, sedir, köknar, ladin, akasya gibi türlerde ağaçlandırma amaçlı kiralamalara destek olmak için Hazine taşınmazlarının arz edilmesi çalışmaları da devam ettirilecek. 

3 yılda 60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

Ceviz, badem ve Antep fıstığının yurt içinde üretiminin artırılması amacıyla bu ürünlerin yetiştirilmesinde yüksek verim elde edilebilecek şehirlerin belirlenmesi çalışmaları da devam edecek. Hazine taşınmazları bu hedefle arz edilecek. 

2023-2025 döneminde başta ceviz, badem olmak üzere ağaçlandırma amaçlıların yanı sıra tıbbi, aromatik ve süs bitkileri yetiştiriciliği için kiralanmak amacıyla 60 milyon metrekare yüzölçüme sahip Hazine taşınmazı ilana sunulacak. 

Topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilerin tarımsal faaliyet göstermeleri için, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan Hazine taşınmazlarının 20 yıla kadar kiralanmasına ilişkin proje kapsamında şimdiye kadar 19 milyon metrekarelik Hazine arazisi çiftçilere kiralandı.

Dolar adım adım o rakama gelecek! Doların Efendisi Selçuk Geçer açıkladı, duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen göz atın!

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Altın için sinyal verildi! Ayı piyasası geliyor! İşte asıl kıyamet! Hazır olun


Geri Dön